Annonce om sort arbejde på Vig Festival

Vig
En intern mailingliste fra RUC tilbyder studerende 80 kroner i timen for at arbejde sort for Leks Thai Food på Vig Festival. Ejerne benægter ethvert kendskab til jobannoncen.

Leks Thai Food fra Ordrup har i 15 år været et synligt billede ved danske festivaler. Medejer Dan Schilling garanterer, at firmaet ikke benytter sort arbejdskraft på Vig Festivalen. Foto: Peter Andersen
Leks Thai Food fra Ordrup har i 15 år været et synligt billede ved danske festivaler. Medejer Dan Schilling garanterer, at firmaet ikke benytter sort arbejdskraft på Vig Festivalen. Foto: Peter Andersen

TORBEN ANDERSEN

Tjen 80 kroner i timen på Vig Festival. Sort.

Sådan lyder det tilbud, som studerende ved Roskilde Universitetscenter Nana Abenaa Rytter Nielsen har sendt ud på universitetets interne mailingliste. Hun skriver blandt andet:

"Leks Thaifood søger folk, der har lyst til at tjene en god slat penge på vig festival. Festivallen afholdes d 2 el. 3-5 juli. Dette betyder at roskilde folk går glip af dette gode tilbud. Hvis man godt kan lide at arbejde igennem, er der virkelig mulighed for at få mange timer. Lønnen er på 80 sort, så det er en god sjat ekstra lommepenge!".

Nana Abenaa Rytter Nielsen oplyser desuden sit telefonnummer, så interesserede kan kontakte hende.

Dan og Pantama Schilling driver restauranten Leks Thai Food i Ordrup, men ejerne har også gennem 15 år turneret rundt på landets festivaler for at servere thaimad for mange tusinde festivalgæster. Dan Schilling afviser ethvert kendskab til både mailinglisten og Nana Abenaa Rytter Nielsen:

– Det har jeg ikke hørt om. Det er jo helt vildt. Det ville jo være en utrolig dårlig forretning for os, hvis det var rigtigt. Vi har helt klare linjer hos os. Det er totalt ved siden af, for vores forhold er 100 procent i orden, garanterer Dan Schilling.

Han oplyser, at han og hustruen normalt har syv-otte hjælpere, ofte thaikvinder, med på festivalerne.

– De får som regel et festivalbånd, hvis de ønsker det. Det er kun, hvis der kommer en kok med, at der er penge involveret, forklarer Dan Schilling, som forsikrer, at han ikke kender Nana Abenaa Rytter Nielsen.

– Det må være nogen, som har ondt i røven over vores virksomhed, som står bag dette, siger Dan Schilling.

"Jeg skriver jo så meget vrøvl"

Nana Abenaa Rytter Nielsen, som bor i København, har skrevet sin jobannonce på de kommunikationsstuderendes interne mailingliste. Hun hævder, at hun ikke selv kender Dan og Pantama Schilling og deres firma Leks Thai Food.

– Jeg har bare fået oplysningerne af en veninde, der spurgte, om jeg kendte nogen, der har lyst til at arbejde for Leks Thai Food. Jeg ved ikke, om det er rigtigt, at firmaet betaler 80 kroner i timen uden at oplyse det til skattevæsenet. Måske har jeg misforstået noget, forklarer den fåmælte RUC-studerende.

– Men du har jo selv skrevet teksten. Hvorfor har du skrevet den, hvis du er i tvivl?

– Jeg skriver jo så meget vrøvl, så det kan jeg ikke se noget problem i, siger Nana Abenaa Rytter Nielsen, der ikke har lyst til at oplyse navnet på veninden, på hvis vegne hun har skrevet jobannoncen om sort arbejde.

toa@nordvest.dk