Anklager kræver dobbelt straf til officer

Anklageren kræver straffen til en orlogskaptajn, der i byretten blev dømt for voldtægtsforsøg mod mindreårige, næsten fordoblet. Forsvareren kræver frifindelse.

I byretten blev han idømt to års fængsel for blandt andet voldtægtsforsøg mod små piger. Men står det til anklageren, skal orlogskaptajnen idømmes mindst tre år og ni måneders fængsel.

– Det er en uhyggelig sag, hvor vi er blevet præsenteret for en pervers og farlig mand, sagde anklageren, politiassessor Jakob Buch-Jepsen, fredag i Østre Landsret.

Den 49-årige orlogskaptajn er tiltalt for voldtægtsforsøg mod mindreårige piger, blufærdighedskrænkelse, trusler og spredning af børneporno på internettet.

– Der er tale om en mand med to identiteter, en lys og en mørk. Den lyse er officeren og familiefaderen, og den mørke har en pervers seksualitet med fokus på små piger, fortalte anklageren.

På datingsiden scor.dk søgte orlogskaptajnen kvinder til sadomasochistisk sex. Men ifølge flere af kvinderne gik det hurtigt op for dem, at det ikke var dem, han var interesseret i.

Fantasierne drejede hurtigt ind på at bedøve og voldtage små piger. Men det var netop ikke andet end fantasier og rollespil, har manden fastholdt under hele sagen.

– Scor.dk er ikke et sted, hvor man finder den eneste ene. Det er et meget seksuelt univers med sex i mange bizarre former. Mange har fantasier, der er ulovlige, men så snart de får udløsning, forsvinder fantasierne, forklarede mandens forsvarer, Sysette Vinding Kruse.

Hun lagde i sit afsluttende indlæg desuden vægt på, at han hverken på datingsiden eller i chatfora lagde skjul på, hvem han var. Han brugte både sin egen computer og computeren i Forsvarskommandoen, hvor han chattede i et åbent kontorlandskab i arbejdstiden.

– Han stak jo nærmest hovedet i guillotinen. Det gjorde han, fordi han ikke mente, at han gjorde noget ulovligt, sagde forsvareren, der kræver manden frifundet i Østre Landsret.

Dommen afsiges den 1. marts.