Ak ja, det hundeliv

E.B. Berthelsen

hundeejer, Græsager 504, Kokkedal

Gitte Eggers læserbrev skal have en kommentar med på vejen, så det ikke glemmes.

Nu fik historien den absolut bedste udgang, idet Hørsholm Kommune hermed er en udresseret hund mindre. Synd for hunden, men når hundens/hundenes ejere ikke kunne forestille sig, at der på nævnte brakmark altid befinder sig et større antal rådyr (for tiden med en del lam), og når ejerne heller ikke har kunne forestille sig, hvilke tragedier en hund på Helsingør Motorvejen ville kunne afstedkomme, så bad man selv om udgangen på historien.

At Gitte Eggers efterfølgende brokkede sig over politiet prioriteringer, gjorde historien direkte tragikomisk.

Det kan ikke være politites opgave at servicere områdets hundeejere – og dog, man burde omgående fremsende et bødeforlæg for overtrædelse af Hundelovens bestemmelser, når Gitte Eggers af egen drift både tilstår og beklager sig.

Men det værste er dog, at man lader to hunde færdes ukoblet. En hund kan måske kaldes til orden, men når to uregerlige hunde drøner rundt, så er der overhængende fare for dyrelivet og de to-benede medlemmer af racen Homo Sapiens. Derfor burde vores politimester honorere fruen med en lille hilsen, idet man velsagtens agter at genoptage løjerne, når en ny hund er anskaffet.

I den forløbne uge gik det også galt på Strandvejen, hvor en løs hund forårsagede et massestyrt blandt en horde cykelryttere, som også ofte er til fare for den offentlige trafik. Nu gik det nogenlunde godt, men det kunne også have kostet menneskeliv.

Få så de hunde i snor. Er man i tvivl om Hundelovens bestemmelser, så læs på lektien, og man skal læse hele loven – ikke kun de første par linier.

Det kan ikke være meningen, at andre sagesløse skal have smurt hundesavl ind i beklædningen – eller påføres traumer, når en Grand Danois henrykt letter og svæver hen over hovedet på en gennemsnitsdansker.