AGF og AC Horsens overvejer flere spillerhandler

Transfervinduet lukker onsdag, og AC Horsens jagter en offensivspiller, mens AGF overvejer flere handler.

AC Horsens vendte fredag 0-1 til en 2-1-sejr over AGF i Superligaen, og begge klubber overvejer flere handler på transfermarkedet.

AC Horsens vendte fredag 0-1 til en 2-1-sejr over AGF i Superligaen, og begge klubber overvejer flere handler på transfermarkedet.

Om blot fem dage kan Superliga-klubberne ikke længere handle spillere, for transfervinduet klapper i, når august bliver til september natten til torsdag i næste uge.

Trods en håndfuld af- og tilgange i AGF vil klubbens sportschef Stig Inge Bjørnebye ikke afvise, at klubben vil agere yderligere, inden vinduet lukker.

– Måske er vi ikke færdige i dette transfervindue. Vi har lige nu en god og bred trup, men der er få dage tilbage af vinduet, og vi skal være opmærksomme.

– Balancen er okay på holdet. Så må vi se, om der er noget, der kan lade sig gøre mod slutningen af vinduet. Men vi har ingen store planer, siger den norske sportschef.

AGF's seneste indkøb er svenske Kevin Yakob. Tilgangen af den 21-årige midtbanespiller skal ifølge Stig Inge Bjørnebye ses i lyset af aarhusianernes salg af Albert Grønbæk til norsk fodbold.

– Vi ønskede at finde en spiller, som kunne erstatte den kvalitet, som Albert havde, siger sportschefen.

Stig Inge Bjørnebye ser Kevin Yakob som en spiller med mange facetter i sit spil.

– Han er fysisk stærk og har en god balance. Han er en god boldspiller, som også har fart og et godt overblik.

– Og så har han haft en spændende sæson i IFK Göteborg, og en pil som peger opad, siger AGF's sportschef.

En anden østjysk superligaklub, som har været aktiv på transfermarkedet er AC Horsens.

Klubben solgte tidligere på måneden angriberen Casper Tengstedt til Rosenborg, og en offensiv afløser skal hentes ind, mener Horsens' sportschef Niels Erik Søndergaard.

– Vi har en smal trup. De næste fem dage skal jeg bruge min tid på at forstærke truppen med en offensiv spiller, siger AC Horsens' sportschef.

Niels Erik Søndergaard fortæller, at klubben ikke er i konkrete forhandlinger med nogen.

– Der er ingen aftale, der er tæt på. Vi har været tæt på at købe spillere tidligere i vinduet, som vi ikke lykkedes med. Vores lod er, at vi skal holde øje med, om der kommer spillere i overskud i større klubber, siger AC Horsens' sportschef.

Et navn, som har spøgt i AC Horsens, er den tidligere Superliga-profil Simon Makienok, men kontakten med ham har ikke været enorm.

– Vi har sendt en løs føler ud til hans agent, som andre klubber også har gjort. Vi har også spurgt ind til hans situation. Mere er der ikke i det lige nu, siger Niels Erik Søndergaard.

Både AC Horsens' og AGF's næste opgave er en kamp i den danske pokalturnering.

AC Horsens skal en tur til Ringkøbing for at spille mod byens danmarksseriehold. AGF møder Vatanspor, som til daglig spiller i Jyllandsserien.

/ritzau/