AG Håndbold klar til at vente på Europa

AG Håndbold har internationale ambitioner, men klubben kan ikke blive enig med FIF om at overtage dens licens, og derfor må klubben vente med at komme i Europa.

En fremtrædende rolle i Champions League er omdrejningspunktet i ambitionerne hos AG Håndbold på Københavns vestegn. Men håbet om at kunne spille med i den prestigefulde turnering allerede fra næste sæson ser ikke ud til at blive noget.

AG Håndbold, der spiller i den næstbedste række og ligger til oprykning, overtager i næste sæson FCK Håndbolds spillere, men ikke klubbens licens, da den tilhører moderklubben FIF.

Hvis FCK Håndbold skulle kvalificere sig til Champions League, kunne AG Håndbold få pladsen ved at overtage licensen, men FIF kræver for mange penge.

– Det tager vi roligt. Vi skal nok kvalificere os til europæisk håndbold efter vores første sæson i den bedste række, og man skal huske på, at europæisk deltagelse inden for håndbold ikke er den samme guldgrube, som man kender fra fodbolden. Champions League er en underskudsforretning, med mindre man kvalificerer sig til semifinalerne, siger AG Håndbolds direktør, Torben Schou, til B.T.

AG Håndbold tager navneforandring til AG København, når de to hold smelter sammen efter denne sæson.