Ældre kan glæde sig: Fine tegninger på vej

Den 6. februar bliver den store Danmarks Indsamling holdt og det er ikke kun voksne, der kan være med til at samle ind.

I Børnehuset Glentebo i Brøndby er de største børnehavebørn i fuld gang med at gøre gode gerninger. De har taget imod opfordringen fra børnekanalen Ramasjang, der sammen med Novo Nordisk Fonden har startet 'Gode Gerninger'.

Hver gang et barn gør en god gerning, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling.

Børnene i Glentebo har besluttet, at de gerne vil glæde de 79 beboere i Ældreboligerne Glentemosen, som ligger lige ved siden af børnehuset. Derfor er de gået i gang med at tegne tegninger til de ældre.

– Vi har talt meget om, hvad det vil sige at gøre en god gerning og børnene er meget engagerede. Da vi skulle finde på, hvordan vi ville gøre gode gerninger, var det ikke svært at blive enige om, at det var de ældre i Glentemosen, som er vores naboer, der skulle have glæde af vores gode gerninger, fortæller Anette Dalsgaard, som er leder i Glentebo.

Og det er ikke første gang, at børnene glæder de ældre.

– Når vi overhovedet kan, gør vi noget, der kan glæde dem. Vi kan for eksempel finde på at gå forbi med nogle fine perleplader eller at komme og pynte op til påske med pynt, børnene selv har lavet. Til jul har børnene gået Lucia hos dem, fortæller Anette Dalsgaard, som synes det er tydeligt, at både børn og ældre har glæde af hinanden.

– Det styrker fællesskab og kultur, når vi ses på tværs af alder og både børnene og de ældre synes det er hyggeligt, siger hun.

I år hjælper Danmarks Indsamling coronakrisens børn.