Aalborg slår Magdeburg hjemme i EHF Cuppen

Aalborg Håndbold vandt et tæt opgør hjemme over SC Magdeburg i EHF Cuppen med ny træner i spidsen.

Aalborg Håndbold rejste sig i EHF Cuppen og besejrede tyske SC Magdeburg i EHF Cuppen. (Arkivfoto).
Aalborg Håndbold rejste sig i EHF Cuppen og besejrede tyske SC Magdeburg i EHF Cuppen. (Arkivfoto).

Aalborg Håndbold tankede selvtillid lørdag aften, da tyske SC Magdeburg i Aalborg blev besejret 26-25 i EHF Cuppen.

Kampen var dramatisk til sidst, hvor Aalborg først satte en føring over styr og kom tilbage og hentede to yderligere point i gruppen, efter at det i det seneste opgør blev til nederlag på 25-28 ude mod Dinamo Bucuresti.

Stefan Madsen stod for første gang i spidsen for Aalborg Håndbold i dagens hjemmekamp, efter at Jesper Jensen fredag stoppede som klubbens cheftræner med øjeblikkelig virkning.

Det så ud til at give pote, da Aalborg gik til pause med en føring på 15-11 mod Magdeburg, der har danskerne Michael Damgaard, Jannick Green og den tidligere Aalborg-spiller Jacob Bagersted i truppen.

Anden halvleg var en tæt affære, hvor Aalborg var foran 22-20 med blot ti minutter igen, men tyskerne, som kunne bruge en førsteplads i gruppen til at få en bedre seedning til kvartfinalerne, bed fra sig mod slutningen.

Aalborgs føring blev hentet, og Magdeburg bragte sig mod slutningen foran for første gang i kampen, da det blev 24-23.

Ved stillingen 25-25 reddede Aalborg-keeper Søren Westphal et straffekast og i de sidste minutter lykkedes det at tage sejren på 26-25.

Aalborg tabte de to klubbers første opgør i Tyskland med 19-25.

Sejren betyder, at Aalborg Håndbold har tre point på sidstepladsen i gruppe A. Aalborg mangler en enkelt kamp i gruppespillet, hvor Magdeburg topper med seks point – ét mere end Dinamo Bucuresti, der har spillet en kamp færre.

Bjerringbro-Silkeborg (BSV) tog en flot udesejr i samme turnering, da holdet vandt med 25-23 over franske St. Raphael Var med Alexander Lynggaard på holdet. Sejren betyder, at BSV vinder sin gruppe.

Derimod løb grundspilsvinderne i Boxer Herreligaen, Team Tvis Holstebro, ind i en lussing, da holdet gæstede Göppingen, også i EHF Cuppen. Tvis-holdet blev sendt hjem med et nederlag på 23-36.