AaB-eufori efter storsejr: Det var en magtdemonstration

AaB tog søndag en vigtig 4-0-sejr mod AC Horsens med en indsats, anføreren kalder en magtdemonstration.

AaB tog søndag en vigtig 4-0-sejr mod AC Horsens med en indsats, anføreren kalder en magtdemonstration.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

– Det var en magtdemonstration.

Sådan lyder det fra AaB-anfører Rasmus Thelander efter aalborgensernes storsejr på 4-0 i søndagens bundopgør mod AC Horsens.

AaB kunne med en sejr reducere afstanden op til netop Horsens over nedrykningsstregen til fem point, og netop det gjorde Rasmus Thelander sammen med resten af AaB-mandskabet, der vandt for første gang i ti superligakampe.

– Vigtigst af alt fik vi de tre point, og det er lang tid siden, vi har vundet. Det er dejligt, specielt med den måde det blev gjort på fra vores side.

– Vi tog til Horsens med stor respekt, og det er et svært sted at spille. Men vi glædede os til denne kamp og var spændte på, om vi kunne få vores kvalitet fra træning over til kamp. Det må man sige, vi fik gjort, siger Rasmus Thelander.

I landskampspausen før søndagens opgør skiftede AaB ud på trænerposten, hvor Erik Hamrén blev erstattet med den tidligere assistenttræner Oscar Hiljemark.

Den midlertidige AaB-cheftræner var tilfreds med præstationen i den første kamp på sidelinjen trods de få dage sammen med spillertruppen.

– Spillerne skal have kæmpe ros for den indsats, de leverede, og de viste, at vi har stor kvalitet. Det er altid de tre point, som er vigtigst, men man må også kigge på den præstation, vi leverede efter kort tid sammen.

– Nu handler det om at skabe en positiv atmosfære, selv om der stadig er mange point, der skal hentes, siger Oscar Hiljemark.

For første gang siden oktober vandt AaB en kamp i Superligaen, og efter søndagens storsejr over Horsens åbner AaB nedrykningskampen op. Nu er mandskabet fem point efter netop Horsens, der er over nedrykningsstregen.

Det forspring skal AaB forsøge at nedbringe yderligere, når holdets næste opgave i Superligaens nedrykningsspil er mod OB på hjemmebane.

/ritzau/