85 år

Samsø: Rigmor Øster Mortensen, Brundby Hovedgade 68, Samsø, fylder 85 år grundlovsdag, torsdag den 5. juni.

Hun blev født på gården "Larsminde" i Vesterløkken på Samsø og gik i den daværende Pillemark Skole.

Siden fortsatte skolegangen på Samsø Realskole i Tranebjerg, hvorefter det blev til et par pladser i huset i blandt andet præstegården i Nørre Nebel i Vestjylland.

Turen gik også til den legendariske Askov Højskole, hvor det på det tidspunkt under krigen var T.H. Arnfred, der var højskoleforstander.

I 1947 blev hun gift med Jørgen Mortensen og flyttede ind på hans fødegård på Brundby Mark, hvor hun sammen med ham drev landbrug, indtil en søn overtog gården i 1999.

I de mange år på gården var der en stor gæstfrihed og en stor familie, der skulle tages vare på, og i 1960'erne var der også flere feriebørn fra Sydslesvig på sommerferie i det gæstfrie hjem.

Siden blev der udlejet til bondegårdsferie, og mange familier var naturligt med i arbejdet på gården, hvor der både skulle malkes kører og køres halm hjem fra marken.

Sidste år mistede Rigmor Øster Mortensen sin mand lige på dagen, hvor de havde været gift i 60 år. Hun bor fortsat i sit elskede hus i Brundby og kører stadigvæk rundt i en skinnende flot Volvo Amazon, når hun skal på tur.

Kun ét af hendes seks børn er bosiddende på Samsø, mens resten er spredt rundt om i landet.