Regionsrådsformand indstilles som folketingskandidat

Trods indstilling som S-kandidat i Guldborgsund vil Heino Knudsen vil fortsætte som regionsrådsformand indtil næste folketingsvalg.

Officielt: Heino Knudsen indstillet som folketingskandidat: - Håber at blive tiden ud

Heino Knudsen, der her under valgaftenen i november 2021, er mandag aften blevet indstillet som ny folketingskandidat for Socialdemokratiet i Guldborgsund-kredsen. Knudsen håber, at kunne blive som regionsrådsformand frem til næste regionsrådsvalg i 2025.

Foto: Thomas Olsen

Den socialdemokratiske regionsrådsformand og stemmesluger ved regionsrådsvalget i 2021, Heino Knudsen, vil i Folketinget og genopstiller derfor ikke ved næste regionsrådsvalg i 2025.

Den socialdemokratiske byrådsgruppe og kredsbestyrelse i Guldborgsund har mandag aften indstillet regionsrådsformanden som ny folketingskandidat i kredsen. En indstilling som Sjællandske Medier allerede omtalte i går søndag.

– Jeg er rigtig glad, stolt og ydmyg over, at jeg er blevet indstillet af kredsbestyrelsen har indstillet mig og jeg forhåbentlig kan blive valgt som ny kandidat i Guldborgsundkredsen og i hele Sjællands Storkreds, siger Heino Knudsen til Sn.dk efter mødet mandag aften.

– Jeg mener, jeg har god erfaring at tilbyde efter 22 år på arbejdsmarkedet og min ballast som regionsrådsformand. Erfaring som jeg forhåbentlig kan bruge i mit fremadretterde landspolitiske arbejde, tilføjer han.

Ved regionsrådsvalget i 2021 blev Heino Knudsen genvalgt som regionsrådsformand efter et større drama, hvor han dog samtidig fik enorm personlig succes med over 50.000 personlige stemmer. Det højeste stemmetal i regionens historie.

Sn.dk spørger, hvad regionsrådsformanden har at sige til de mange vælgere, der stemte på ham til regionsrådsvalget for bare 15 måneder siden?

– Forhåbentlig kommer næste folketingsvalg først efter næste regionsrådsvalg, så jeg kan få lov til at gøre mit arbejde færdig. Det har jeg en tro på og en forhåbning om, at jeg får mulighed for. Jeg vil fortsætte i mit arbejde med samme store energi, som jeg har brugt indtil nu, og jeg har stor lyst til at gøre mig arbejde ordentligt færdigt og aflevere regionen godt videre til partiets næste spidskandidat og forhåbentlig komende regionsrådsformand, siger han.

Det er ingen hemmelighed, at Region Sjælland er udfordret. Regionen har relativt mange syge borgere, især med kronisk sygdomme. Samtidig kæmper man en hård kamp for at tiltrække læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Udfordringen er større her, end i de øvrige regioner.

Samtidig har der i den seneste været flere par turbulente sager for formanden. Blandt dem den såkaldte benamputationsskandale, hvor det sidste år kom frem, at Region Sjælland er den af landets fem regioner, hvor relativt flest borgere får deres ben amputeret.

For nylig har der – også internt i regionsrådet – været stor blæst om et nyt sygehusvaskeri, der bliver fire gange dyrere end oprindeligt budgetteret.

– Det har ikke noget at sige i forhold til den konkrete beslutning. De her sager er en del af jobbet som regionsrådsformand, ligesom det er at være borgmester. De sager kommer, og det bedste, man kan gøre, er at handle på de sager, der opstår, bedst muligt.

– Min beslutning om at blive folketingskandidat er summen af en samlet vurdering af mange ting. En af dem er, at det seneste socialdemokratiske folketingsmedlem (Lennart Damsbo-Andersen, red.) fra Guldborgsund sad i folketinget 15 år. Det er ikke hver dag, muligheden for at blive kandidat opstår, siger Heino Knudsen.

Heino Knudsen afløser Thorkild Holmboe-Hay, der har besluttet ikke at genopstille som folketingskandidat.

Om Heino Knudsen

Heino Knudsen, der er 43 år, har siddet på formandsposten i Region Sjælland siden regionsrådsvalget i 2017. Han fik ved det seneste regionsrådsvalg mere end 50.000 personlige stemmer.

Inden pladsen som formand for Region Sjælland, var han i fire år indvalgt i byrådet i Lolland kommune, hvor han var formand for kultur og fritidsudvalget.

Heino Knudsen er opvokset og bor i i dag i Nakskov. Han er oprindeligt uddannet salgsassistent i Brugsen i byen Horslunde og har en voksen datter.