55-årig kendt skyldig efter årelang strid

Betinget fængselsdom og en bøde på 130.000 kroner efter vold mod naboer i Meløse

Foto: Jens Berg Thomsen

En 55-årig mand fra Meløse blev onsdag dømt skyldig i Retten i Hillerød for blandt andet fire tilfælde af vold mod naboer på Birkehøjvej i Meløse. Straffen lød på tre måneders betinget fængsel samt en bøde på 130.000 kroner, skriver retten i en pressemeddelelse.

Volden var blandt andet foregået ved, at den dømte havde kastet vand, hestemøg og en gren på naboer, der gik forbi. Under retssagen har der været vidneforklaringer og billeder fra videoovervågning.

Den 55-årige mand har talrige gange over talrige år optrådt på politiets døgnrapporter og i Hillerød Posten, når han har spærret vejen af for sine naboer, fordi han mener, at vejen er privat ejendom. I 2015 afviste manden over for Hillerød Posten at have smidt partisansøm på vejen. Det skete efter en anholdelse.

47 gange havde manden ifølge tiltalen i den aktuelle sag overtrådt beredskabsloven, fordi han havde afspærret vejen, som han mener er privat ejendom. Retten frikendte ham i ni af tilfældende, fordi retten ikke fandt det bevist, at det var den 55-årige, der havde lagt afspærringerne ud.

Mandens straf indeholder en rest fra en tidligere dom fra 2014, hvor den 55-årige fik en dom på 30 dages betinget fængsel samt en bøde på 70.000 kroner.

"Jeg er dømt for at afspærre min private ejendom, men det har jeg lov til," sagde manden dengang til Hillerød Posten.

"Dommeren dømmer uden for lov og gør det på baggrund af straffeloven. Retten anerkender ikke min private ejendoms ukrænkelighed," sagde den i dag 55-årige mand.

Som en konsekvens af dommen, får den 55-årige nu konfiskeret en rendegraver og en møgspreder.