47 tennisspillere skal isoleres i 14 dage uden træning

Coronasmitte på to forskellige fly er årsag til, at 47 Australian Open-spillere skal isoleres totalt.

Australian Open spilles fra 8. til 21. februar.
Australian Open spilles fra 8. til 21. februar.

Coronaprotokollerne er aldeles strikse frem mod Australian Open, og det får 47 tennisspillere at mærke de næste 14 dage.

De er landet med to forskellige chartrede fly i Melbourne forud for grand slam-turneringen, der begynder 8. februar.

De skal nu isolere sig helt på deres hotelværelser, fordi der har været coronasmitte på flyene. Det oplyser Tennis Australia ifølge AFP.

Der er tale om et fly fra Los Angeles, hvor 24 spillere var med om bord, samt et fly fra Abu Dhabi, hvor 23 spillere var med.

Danmarks bedst rangerede herrespiller, Mikael Torpegaard, er også netop ankommet til Melbourne, men har ikke været på et af de to fly.

Han skal også isolere sig på sit hotelværelse i 14 dage, men han har trods alt udsigt til at kunne forlade værelset for at træne i modsætning til de 23 spillere, der var med det førstnævnte fly.

De første 24 timer skal danskeren være fuldstændig isoleret, mens han venter på svar på en coronatest.

Får danskeren et negativt svar, vil han herefter kunne begynde at tage ud til et træningsanlæg, hvor han fire timer om dagen må træne.

Torpegaard er rejst til Melbourne i forhåbningen om at få en plads i hovedturneringen på et afbud, hvilket er overvejende sandsynligt.

Den smittede person på det førnævnte fly var ikke en tennisspiller, men en anden person med relation til Australian Open.

I løbet af de seneste dage er hundredvis af tennisspillere ankommet til Melbourne, der sidste år oplevede et stort udbrud af corona.

Siden er smitten blevet banket helt i bund, og derfor er der også "meget strenge regler" for de omkring 1200 spillere, trænere, mediefolk og andre tilrejsende, som lige nu sidder isoleret, sagde Torpegaard til Ritzau lørdag.

Meddelelse fra Australian Open på Twitter