43-årig stak kniv i mor til tre

43-årig mand er tiltalt for drab, men siger, at han ikke husker, hvad der foregik. Han er også tiltalt for røveri og røveriforsøg.

Akut mangel på penge til huslejen og derefter flugt fra politiet efter bankrøveri er anledningen til, at en 43-årig dansker med adresse i Tyskland i disse dage i retten i Sønderborg står tiltalt for både manddrab, røveri og forsøg på røveri.

Han erkender på førstedagen i retten, at han førte kniven, da den 54-årige Margrethe Nielsen i juli i fjor blev dræbt med flere knivstik i sin lejlighed i Skibbrogade i Tønder, men han vil kun erkende vold med døden til følge. Anklagemyndigheden kræver ham derimod dømt for med fem knivstik at have dræbt kvinden, der var mor til tre børn. Den ene er en datter, der fandt moderen liggende død i lejligheden.

– Jeg havde ikke til hensigt at ramme hende med kniven, og jeg kan ikke huske, hvad der foregik i lejligheden, lød det fra den 43-årige mand, der før drabet havde taget amfetamin.

Den 43-årige mand og hans tyske hustru kørte 23. juli sidste år til Tønder. Han savnede penge, og gik ind i Tønder Sparekasse for at røve penge. Det mislykkedes. To minutter senere truede han sig med kniv til 7400 kroner i Sydbank.

Under flugten løb han ind i en opgang og ringede på døren til en tilfældig lejlighed. Den 54-årige åbnede, og manden gik ind i lejligheden, hvor det ifølge hans forklaring kom til tumult, da han ville tage hendes røde jakke på. Han kunne ikke forklare, hvorfor det var endt i fem knivstik.

Den 43-årige blev senere anholdt på sin bopæl i Tyskland og overført til Danmark, hvor han i forvejen var godt kendt af politiet.