25 dræbt i mexicanske narkostridigheder

25 mennesker er blevet dræbt i et sammenstød mellem mexicanske narkokriminelle og soldater, der stormede en træningslejr.

Et sammenstød mellem soldater og bandemedlemmer tæt på byen Monterrey i det nordlige Mexico har kostet 25 mennesker livet.

Soldaterne stormede en træningslejr med personer mistænkt for at tilhøre en bande af narkosmuglere. Sammenstødet mellem de to grupper foregik i staten Nuevo Leon, hvor myndighederne i sidste uge fandt ligene af 72 immigranter.

Det er uklart, om der er soldater blandt de dræbte, siger en talsmand fra det mexicanske forsvarsministerium til avisen El Universal.

Myndighederne mener, at en strid mellem de to narkobander Golf-kartellet og Zeta-kartellet i staterne Tamaulipas og Nuevo Leon har forbindelse til den træningslejr, som soldaterne stormede.

28.000 mennesker er blevet dræbt i Mexico siden slutningen af 2006, hvor landets præsident, Felipe Calderon, erklærede de mexicanske narkokarteller krig.

– Det er en stadig mere blodig krig mellem organiserede kriminelle grupper, der kæmper om territorium, markeder og ruter, siger Calderon i sin årlige tale til det mexicanske folk torsdag.