Jeppe Bruus glæder sig over vælgernes tillid til hans parti

Fungerende skatteminister Jeppe Bruus (A) glæder sig over, at blå bloks kritik ikke fik danskerne til at vakle i sin tillid til Socialdemokratiet

Glad skattemister: Det var en vild valgaften

Fungerende skatteminister Jeppe Bruus (A) er glad og taknemmelig over sine 4.507 personlige stemmer, som giver ham fire år mere i Folketinget. Han er tilfreds med, at det i hans periode lykkedes af få sat afgiften for industrivirksomheders forurening op. Foto: Per Christensen

Foto: Per Christensen

Ovenpå en hektisk valgkamp og en nervepirrende valgaften med meget tæt løb mellem rød og blå blok, står det klart, at Socialdemokratiet fik et historisk godt valg, og at fungerende skatteminister, Jeppe Bruus (A), med 4.507 personlige stemmer er valgt ind i Folketinget fire år mere.

– Det er jeg virkelig glad, stolt og taknemmelig over. At blive valgt ind er jo hele forudsætningen for at få indflydelse, siger Jeppe Bruus.

Det er for tidligt for ham at svare på, om han fortsat skal være minister, eller hvilken post han skal bestride i sin kommende periode.

– Først skal der regering på plads, og bagefter skal posterne fordeles, siger Jeppe Bruus, som nåede at være skatteminister i ni måneder.

Skatteminister lyder kedeligt

– Jeg syntes, det lød lidt kedeligt i starten, men skatten er motoren i at skaffe penge til frie skoler, infrastruktur, gratis sundhedsvæsen. Motoren er skatter og afgifter og tilliden til, at hvis jeg betaler min skat, så betaler min nabo også sin skat. Vores skattevæsen er tillidsbaseret, siger Jeppe Bruus, der før sin ministerpost var ansat i skatteforvaltningen og Skattestyrelsen.

– Et af de største resultater, om jeg har været med til at opnå, er afgiften på forurening fra industrivirksomheder, som blev sat op fra 25 til 30 procent. Det har virkelig været interessant at drive det arbejde, siger Jeppe Bruus.

Han afslutningen på tirsdagens folketingsvalg for en “vild valgaften”.

– Jeg fornemmede hele tiden, at prognoserne lå for lavt ud fra stemningen på gaden. Det var forløsende, da resultatet kom. Vi fik et historisk godt valg med en massiv opbakning til Mette Frederiksen, siger Bruus.

– De borgerlige pegede fingre ad regeringen, men valget viser, at folk har tillid til statsministeren, lyder det fra Jeppe Bruus, som lidt endnu kan kalde sig skatteminister.