Brønshøj er børnenes landsby i tv-program

Nogen så måske en vis detektiv og en børnebande, da et filmhold lavede optagelser i Brønshøj. Nu kan du følge børnenes planer mod de sure voksne i Motor Mille og Børnebanden

Brønshøj er børnenes landsby i tv-program

Bjørk, Oscar og Theo, med blå jakke brugte omkring 10 optagedage i selskab med Motor Mille og filmholdet ved blandt andet Kirkemosen.- Børnene i bussen fra institutionen Nordtoftegaard fik sig en overraskelse da de kom hjem akkurat som Motor Mille og Kristian fra Ramasjang var færdige med optagelserne lige ved siden af. Der sad en hel busfuld børn klistret til vinduerne og vinkede, fortæller producer og manuskriptforfatteren på serien. Foto: GreatHouse Film

Det populære børneprogram på Ramasjang Motor Mille og Børnebanden har netop haft premiere på sin fjerde sæson og den er delvist optaget i Brønshøj.

– Brønshøj ligner en hyggelig landsby, der kunne ligge hvor som helst i landet, selvom det er så tæt på København. Jeg bor selv i Brønshøj, så det var oplagt at filme her. Så spiste hele holdet frokost i min stue, og vi kunne rykke hurtigt videre, fortæller manuskriptforfatter og producer Niki Vraast-Thomsen.

Stuearrest forhindrer ikke Bjørk i at komme ud. Foto: GreatHouse Film

Både Motor Mille og Detektiven Kristian fra Ramasjang har været på optagelser ved Kirkemosen og på Brønshøj Kirkevej, og et af børnene i børnebanden, Theo Karran på otte år, bor i Brønshøj.

– Det har været sjovt men også hårdt fordi man skulle lave scenerne igen og igen, fortæller Theo Karran som går på Bellahøj Skole.

Theo Karran har ikke spillet teater eller lavet tv før, men meldte sig til da der var casting på skolen.

– Jeg tænkte at det lød sjovt og at det ville være en stor oplevelse. Det er stort at komme i fjernsynet og der er ikke så mange som prøver det. De fleste børn på jorden kommer ikke til at prøve det, siger han.

Sure voksne

Motor Mille og Børnebanden er på børnenes side i tv-serien. Hvis børn har problemer med sure voksne, så kan de kalde på Motor Mille. Sammen lægger de en plan, så de sure voksne ikke længere kan forhindre børn i at lege, larme og grine. Serien blander elementer fra Olsen-Banden, Mission Impossible og Pippi Langstrømpe.

En tv-reporter fra tv-serie rapporterer fra Fix’ baner ved Utterslev Mose. Foto: GreatHouse Film

Det meste af serien er optaget udenfor sæsonen i Sommerland Sjælland og ved Nakkehoved Fyr nær Gilleleje. Men Brønshøj udgør den lille landsby, som Børnebanden i historien kommer fra.

Her bliver der hvert år uddelt en pokal for Byens Artigste Barn, men ingen børn kan vinde den, for de får alle sammen stuearrest. Nogen laver ballade i den lille by og giver børnene skylden.

”Motor Mille og Børnebanden” er en actionserie for børn, men denne gang skal Børnebanden også løse et mysterium, så undervejs får Motor Mille hjælp fra detektiven Kristian fra Ramasjang.

– Vi opfandt karakteren ’Den Sure Mand’ som en arketype på den sure mand, der bor i alle boligkvarterer. Tror jeg. Der boede i hvert fald én, der hvor jeg voksede op. Det var der, hvor man aldrig måtte komme til at skyde en bold ind i haven, for så fik man den ikke tilbage, fortæller Niki Vraast-Thomsen.

– Det var mærkeligt at møde dem, som man ikke skulle kunne lide i serien. Så så vi dem uden deres karakterers tøj på og man var vant til at de var onde, men så var de de søde nok, fortæller Theo Karran.

200 til casting

– Vi er grundige i vores casting, og vi så over 200 børn, før vi til sidst fandt Bjørk, Oscar og Theo. Det er vigtigt, at det er børn, som er klar til at leve sig ind i legen. Vi laver nemlig optagelserne nærmest som et rollespil, hvor børnene aldrig møder den sure mand, undtagen når vi optager og han er i karakter, forklarer Niki Vraast-Thomsen

– Jeg blev ikke bange for dem. Men man skulle lave et ansigt, når vi skulle være bange. Så var der én som råbte NU! og så lavede vi ansigtet, fortæller den nu erfarne Theo Karran.

– Theo var en fornøjelse at arbejde med. Han havde gode idéer til planerne mod den sure mand, og han kastede sig frygtløst ud i alle de skøre scener, vi havde planlagt, fortæller produceren.

Og der har været store oplevelser undervejs:

– Vi prøvede at sidde i en pedalbåd uden redningsveste! Men vi styrtede heldigvis ikke. Det sjoveste var planerne, for eksempel at spule dem med vand. En skulle gemme sig i baderingen. Vi skulle klædes ud som bananer. Der var mange mærkelig ting, remser Theo Karran op.

Der bliver løst mysterier sammen med DR Ramasjangs detektiv Kristian. Foto: Greathouse Film