Frihedsberøvet i fire dage: 48-årig voldtog og tæskede kæreste

Ved Retten i Glostrup blev en 48-årig mand i sidste uge idømt tre års fængsel for adskillige tilfælde af grov vold, voldtægt og trusler mod sin daværende kæreste, som han holdt indespærret i flere dage

Dømt: Stjal Tommy Hilfiger-børnetøj for tusindvis af kroner

Retten i Glostrup fandt i sidste uge en 48-årig mand skyldig i flere tilfælde af vold og voldtægt. Det kostede manden tre år bag tremmer.

Foto: Robert Hendel

Der lød et suk blandt de mange tilhørere i retssal 304 i Glostrup, da retsformand Nanna Blach læste kendelsen op. De var mødt op for at støtte deres ven under retssagen, og de troede ikke på, at han havde gjort det, som han var tiltalt for.

Kort forinden var en enig domsmandsret imidlertid kommet frem til, at tilhørernes ven, 48-årige Henning Bondrup Bæhrenz, havde udsat sin daværende kæreste for flere tilfælde af grov vold, trusler, frihedsberøvelse og voldtægt.

Ifølge anklageskriftet havde manden frihedsberøvet sin daværende kæreste over flere dage i deres fælles lejlighed i Brøndbyøster i maj 2022. Her blev kvinden udsat for grov vold og voldtægt, og først efter fire dage lykkedes det kvinden at flygte fra lejligheden, hvorefter hun anmeldte samleveren til politiet.

Samme dag blev den nu 48-årige mand fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Han har været fængslet frem mod retssagen, hvor dommen faldt i sidste uge, og han blev idømt tre års fængsel.

Domsmandsretten blandt andet fandt det bevist, at den nu dømte mand havde slået sin daværende kæreste adskillige gange i hovedet med en nøglering, der var formet som en kugle, ligesom han havde forsøgt at true kæresten til tavshed med en luftpistol.

– Det er meget voldsomt, det som kvinden er blevet udsat for – og hendes vidneudsagn har været helt centralt for at manden blev dømt, siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen, der førte sagen for Anklagemyndigheden ved Købehavns Vestegns Politi.

Henning Bondrup Bæhrenz valgte efter en kort snak med sin forsvarer at tage 14 dages betænkningstid for at tage stilling til, om han vil anke sagen til Østre Landsret. Han er fortsat varetægtsfængslet, indtil en eventuel ankesag eller afsoning.