Kran væltede ned i nybyggeri

En stor lastbilkran væltede onsdag ved middagstid på Milnersvej i Hillerød.

Kranen væltede ned i lejlighedsbyggeriet Amtsmandshave.

Heldigvis kom ingen til skade, da kranen væltede. Det fortæller direktør Niels Krag fra Sophienberggruppen, som er ved at få opført de nye boliger:

”Det var en kranfører, som løftede et element, der var lidt tungere, end han regnede med, og så tippede det for ham. Så væltede kranudlægget ind i den ene række og ned i tagfladen. Der var ingen personskade, så når uheldet nu skulle være ude, så er det billigt sluppet,” siger han.

“Meget lokal skade”

Sophienberggruppen er ved at få opført 38 rækkehuse og 70 lejligheder på Amtmandshave. De første rækkehuse er de nye beboere allerede flyttet ind i. Det var lejlighedsbyggeriet, som kranen væltede ind i, på Milnersvej 43. Lejlighederne er stadig under opførelse, så ingen er flyttet ind endnu.

”Der skete kun meget lokal skade, som én lejlighed blev berørt af. Det er til at rette op på forholdsvist hurtigt,” siger Niels Krag.

Beboerne flytter efter planen ind i lejlighederne den 1. oktober. Og den plan ændrer den væltede kran ikke på, fortæller Niels Krag.

Konkurs flyttede indflytning

Sophienberggruppen måtte ellers give lejerne i de kommende rækkehuse besked om, at de først kan flytte ind 1. december, da totalentreprenøren på opgaven, Q-Construction, gik konkurs 9. maj. Lejerne skulle have flyttet ind 1. september. Sophienberggruppen overtager selv totalentreprenørens opgaver med at opføre rækkehusene på Milnersvej 45.

De 70 lejligheder opføres af totalentreprenøren Erling Jensen A/S, og projektet påvirkes ikke af Q-Constructions konkurs.

Nordsjællands Politi modtog henvendelsen om den væltede kran klokken 12.33 onsdag. Politiet bekræfter, at der ikke er sket nogen personskade ved ulykken, men har ingen yderligere oplysninger i sagen.

Artiklen er opdateret onsdag kl. 15 med citater fra Niels Krag

Foto: Finn Hansen / Byrd
Foto: Finn Hansen / Byrd
Foto: Finn Hansen / Byrd
Foto: Finn Hansen / Byrd
Foto: Finn Hansen / Byrd