’Sidste dag på kontoret’ - nu kommer Ziegler tilbage

Siden slutningen af oktober 2022 har Kurt Scheelsbeck (K) (billedet) været fungerende borgmester i Høje-Taastrup. Torsdag den 25. maj overdrager han det lånte borgmesterkontor til Michael Ziegler, som er tilbage efter sin sygeorlov.

Onsdag aften i denne uge er én af de første sager på byrådets dagsorden, at borgmester Michael Ziegler (K) genindtræder i byrådet og som borgmester fra dagen derpå, den 25. maj 2023, efter sin sygeorlov. Borgmesteren fik i oktober diagnosen akut leukæmi.

- Det er dét, vi har gået og ventet på. Så det er en kæmpestor glæde og forløsning, at Michael er kommet så godt igennem. For vi stod jo i oktober uden at vide, præcis hvordan det ville gå, lyder det fra fungerende borgmester Kurt Scheelsbeck (K).

Det betyder, at byrådsmødet vil være den sidste officielle opgave for Scheelsbeck i den specifikke egenskab. Efterfølgende vil han genindtræde i sine øvrige udvalgsposter - heriblandt som formand for institutions- og skoleudvalget - ligesom han fra 1. juni er retur i sit civile job som kommunikationschef for Merkonomernes Hovedorganisation.

- Det har været en fantastisk oplevelse at komme så dybt ind i maskinrummet. I de her måneder har jeg også været mere tæt på direktionen og centercheferne, end man er som menigt byrådsmedlem, og jeg er imponeret over det store engagement, som medarbejdere på alle niveauer viser, siger den fungerende borgmester.

Han har med egne ord lært meget.

Særligt én stor sag har fyldt

I oktober lød det fra Kurt Scheelsbeck, at han ville gøre sit til, at der ikke skulle ligge en masse store sager og vente på, at Michael Ziegler kom tilbage.

En af de sager, som Scheelsbeck nu peger på, er placeringen af en kommende transformerstation i Høje-Taastrup.

Kort tid efter, han indtrådte, kom det nemlig frem, at bygherren Energinet havde vurderet området Solhøj Fælled på grænsen mellem Reerslev og Ishøj som det bedst egnede til formålet. Forinden havde man haft flere steder på på Sjælland i kikkerten.

I efteråret 2022 er der afholdt flere borgermøder i sagen samt en høringsperiode. Siden har der været en konstruktiv dialog mellem kommunen og Energinet, og pt. afventes blandt andet en supplerende høring, inden bygherren lægger sig endeligt fast på en konkret placering.

Glidende overgang

Men der er også sket andre store ting. Blandt andet er det nye rådhus taget i brug i februar. Og de populære rundvisninger på det nye rådhus, er en af de opgaver med et stort fremmøde af mennesker, som Kurt Scheelsbeck vil fortsætte med - for at passe på Michael Zieglers immunforsvar.

Der vil således før sommerferien være en glidende overgang.

Foto: Foto Jens Wollesen

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på lisbeth.jansen@sn.dk eller redaktionen på taastrup.red@sn.dk

Foto: Thomas Olsen

Klik dig ind her på og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.