Her er hvad de unge har valgt til Byparken

Bandet Søn vender tilbage til Roskilde. Foto: Presse

Sløret er blevet løftet for yderligere tre navne til sommerens koncerter i Byparken i Roskilde. Denne gang er der tale om navnene til den tredje og sidste af byparkskoncerterne tirsdag den 30. juli, hvor programmet er udvalgt af en gruppe lokale unge.

Bookinggruppen til koncerten består af unge i alderen 17 til 24 år, som på trods af deres unge alder har masser af erfaringer fra musikbranchen med i rygsækken. De repræsenterer forskellige musikinitiativer i Roskilde Kommune, herunder RIA-Kollektivet, Gimles Ungepanel og eventplanlægningsforløbet Delta.

Gimles Ungepanel er et forum, der giver de unge indflydelse på de beslutninger, der træffes på Gimle, som har interesse for en ung målgruppe. Ria Kollektivet er en forening og et musikalsk fællesskab for unge fra 13 år i Roskilde og omegn, der vil skabe musik med andre unge. Eventplanlægningsforløbet Delta kulminerede i slutningen af april med Delta Festival 2024, der er en heldagsfestival på Gimle arrangeret af unge i aldersgruppen 13 til 19 år, som siden efteråret har gået til festivalplanlægning.

Blandt dem, som spillede på Delta Festival i april, var indie-bandet Søn, og de vender tilbage til Roskilde den 30. juli for at spille sange som “Ka Ik Connect”, “HD Sol” og deres nyeste single “Forårsdage” i Byparken.

- Byparkskoncerten den 30. juli er endnu et element i den udvikling, som vi på Gimle blandt andet med opbakning fra Roskilde Kommune arbejder målrettet på - nemlig at overdrage "nøglerne" til scener og arrangementer til unge arrangørspirer, der får den nødvendige vejledning og støtte fra Gimles medarbejdere, mens de samtidig samler erfaringer, de fremadrettet kan bruge i både det lokale og nationale musik- og kulturliv, siger Torben Eik Jacobsen, spillestedsleder på Gimle, i en pressemeddelelse.

Derudover kan man opleve musikcrewet Hvad Cru og hiphop-gruppen Cafir. Hvad Cru medbringer deres eget hjemmebryggede lydsystem, som vil fungere som en ekstra scene. Herfra vil Cafir levere deres sange, mens DJ’s vil sørge for at skabe stemning både før og efter koncerterne.

Sommerens koncerter i Byparken i Roskilde markerer i år 100-året for den første byparkskoncert. Gimle har tidligere offentliggjort, at Dorthe Gerlach og Pernille Rosendahl giver en akustisk koncert sammen tirsdag den 23. juli.

Navnet til sommerens første koncert tirsdag den 16. juli vil Gimle afsløre mandag den 3. juni, men man lokker allerede nu med, at der er tale om en “ny dansk popdronning”.

Der er gratis entré til koncerterne, men i forhold til tidligere er antallet blevet reduceret fra fire til tre koncerter.

Hiphop-gruppen Cafir skal i Byparken optræde på en ekstra scene, som musikcrewet Hvad Cru har med. Foto: Presse