Imponerende 'Kong Arthur' i Ulvedalene

Riddere til hest, der hvirvler over scenen. De gode. Motorcyklister der gør det samme. De onde. Der er virkelig ikke sparet på effekterne i Det Kongelige Teaters opsætning af 'Kong Arthur' i Ulvedalene. Jokum Rohde har i sin tekst mikset en blanding af riddermyter, talrige henvisninger til verdenslitteraturen og nutidigt totalteater, og instruktør Heinrich Christensen har i sin opsætning sørget for at der virkelig sker noget på udendørsscenen midt i Dyrehaven.

Det er der kommet en absolut seværdig forestilling ud af. Kong Arthur er ved at miste grebet om England. Hans riddere (om 'det runde bord') kan ikke finde den hellige gral, så katastrofen truer. At dragen Belvarg har taget ophold i hans søster, som han viser sig at have fået en søn med, gør ikke problemerne mindre. Så der er incest, trofasthed, svigt og magi på spil. Nicolas Bro må som Arthur kæmpe mod voldsomme kræfter. Heldigvis har han en handlekraftig hustru (spillet med power af Marie Louise Wille), lige som han efterhånden får hjælp af den lettere demente troldmand Merlin. Sidstnævnte, storartet spillet af Ole Lemmeke, er noget af et kup. Der er bogstaveligt talt knald på, når Merlin ikke helt kan huske trylleformularerne...

Som ved tidligere opførelser i Ulvedalene (mange vil huske Robin Hood) medvirker et stort kor, et band og altså riddere og ryttere. Ida Marie Ellekilde har sørget for spektakulære kostumer. Og så er der jo omgivelserne i Ulvedalene, der giver den helt særlige stemning, mens solen går ned.

Det Kongelige Teater har allerede solgt 80.000 billetter. "Kong Arthur" kan ses frem til 2. juli og kan absolut anbefales. 12-årige Emil var begejstret. Så her er mulighed for en helt særlig totalteateroplevelse for (større) børn og andre barnlige sjæle.