Alternativet foreslår krav om indkøb af økologisk fisk

Kommuner, regioner og stat skal kun købe fisk fra bæredygtige og økologisk opdræt, foreslår Alternativet.

Vi er ved at tømme verdenshavene for fisk.

Sådan lyder det fra Alternativet, som foreslår, at alle de fisk og skaldyr, det offentlige køber, fremover skal være økologiske og bæredygtige.

Helt konkret foreslår partiet, at den offentlige indkøbsstrategi revideres, så kommuner, regioner og stat senest i 2020 udelukkende indkøber fisk fra naturskånsomme fiskerier eller økologisk opdræt.

- Det er vigtigt, fordi fiskeri belaster vores havmiljø voldsomt og ved at stille krav til, at det offentlige køber bæredygtig fisk, får vi fokus på de løsninger, som er den gode måde at drive fiskeri på, siger Christian Poll.

Med forslaget håber partiet, at verdens fiskebestande bliver genoprettet. Ifølge FN er 90 procent af fiskebestandene i dag enten fuldt udnyttede eller på randen af kollaps.

- Jeg forestiller mig at en stor del af oppositionen er med på det, men jeg tvivler lidt på, at vi har flertal. Men mange partier har nævnt, at de offentlige skal gå foran, så det vil være godt at starte her, siger Christian Poll.

Tre milliarder mennesker på verdensplan har fisk som deres primære kilde til protein, hvilket viser, hvor vigtigt det er, at man ikke fanger fiskene hurtigere, end de kan nå at formere sig selv, er budskabet fra naturordføreren.

Forslaget førstebehandles i folketingssalen tirsdag.