Katinka i Bruxelles: Angrebet er ikke overraskende

Bombeangreb på både lufthavn og metrostation i Bruxelles har her til morgen sat den belgiske hovedstad i højeste alarmberedskab. En af dem, der i øjeblikket oplever begivenhederne udspille sig, er 25-årige Katinka Clausdatter Worsøe, der arbejder i Bruxelles.

- Der er et stykke til lufthavnen, men vi flyver jo derfra hele tiden. Jeg skulle selv hjem i overmorgen, men nu ved jeg ikke, om det kan lade sig gøre, siger Katinka Clausdatter Worsøe til Frederiksborg Amts Avis.

Hun mødte til morgen ind på kontoret, som ligger ved EU-bygningen og fandt herefter ud af, at der var fire ubesvarede opkald fra hendes chef, som spurgte til, om hun var ok. Herefter fulgte hun med i nyhederne og tog senere hjem til sin lejlighed i bydelen Ixelles, hvor hun befinder sig da Frederiksborg Amts Avis får kontakt til hende.

- Et af vores medlemmer var på besøg og var i lufthavnen her til morgen men er ok. Metrostationen ligger to blokke væk fra arbejdet, og vi så folk komme løbende væk, men her er stille og roligt, siger Katinka Clausdatter Worsøe.

Hun kommer oprindeligt fra Vassingerød i Nordsjælland men arbejder i øjeblikket som EU-konsulent for Dansk Erhverv i Bruxelles. Trods de voldsomme hændelser virker hun relativt fattet og har orienteret sin familie om, at hun er i god behold.

- Angrebet er ikke overraskende. Vi vidste godt, at der ville ske noget, da det er et oplagt mål, fortæller Katinka Clausdatter Worsøe.

I forbindelse med terrorangrebet i Paris blev alt lukket ned i Bruxelles i en hel weekend. Den overhængende fare for terror har dog ikke skræmt hende væk siden da.

- Man vænner sig til det, forklarer hun.