Sådan hev Danmark de ni medaljer hjem ved OL i London

Målet til sommer er ti OL-medaljer. Én mere end for fire år siden. Se her, hvem der vandt medaljerne i London.

Torsdag blev det offentliggjort, at Danmarks målsætning ved OL i Rio til sommer er ti medaljer.

Lever de danske atleter op til den målsætning, vil det være den største medaljehøst siden 1948. Ved seneste OL hentede Danmark ni medaljer, se herunder hvordan de ni medaljer kom i hus i London i 2012.

To guldmedaljer:

* Roning: Mads Rasmussen og Rasmus Quist, letvægtsdobbeltsculler

- I en højdramatisk OL-finale i mændenes letvægtsdobbeltsculler hentede danskerne guld efter en helt fantastisk slutspurt. Dermed strøg det danske flag til tops for første gang under legene i London.

* Banecykling: Lasse Norman Hansen, omnium

- VM-bronzevinderen overvandt et styrt i den femte af de seks omnium-discipliner, scratchløbet, og kørte en sjetteplads hjem. I den afsluttende 1000 meter på tid skar han næsten et sekund af den danske rekord og sørgede endnu engang for dansk guldjubel.

Fire sølvmedaljer

* Skydning: Anders Golding, skeet

- Den danske skeetskytte hentede legenes første danske medalje, da han skød sig til sølv på skydebanen ved Royal Artillery Barracks. Danskeren lavede bare en enkelt forbier i finalerunden og nåede i alt op på 146 ramte lerduer på sine 150 skud.

* Roning: Fie Udby Erichsen, singlesculler

- Danskeren overraskede alt og alle ved OL. Allerede fra indledende heat viste Fie Udby Erichsen høj klasse, og hun fortsatte med at imponere til finalens sidste åretag, hvor hun akkurat henviste den australske konkurrent til tredjepladsen. Tjekken Miroslava Knapkova vandt guld i suveræn stil.

* Sejlsport: Jonas Høgh-Christensen, finnjolle

- Danskeren havde ført sin bådklasse i hele konkurrencen, men mod slutningen af de indledende sejladser kom den britiske storfavorit Ben Ainslie uhyre tæt på. Inden medaljesejladsen lå de to sejlere næsten lige, og derfor skulle guldet afgøres på sidstedagen. Her var Ainslie klogest, og Høgh-Christensen måtte nøjes med sølv.

* Badminton: Mathias Boe og Carsten Mogensen

- Måske havde de brugt alt krudtet i den forrygende semifinale mod et sydkoreansk par, som blev besejret med 22-20 i tredje sæt. I hvert fald var der ikke helt den samme snert over danskernes spil mod de topseedede kinesere i finalen.

Tre bronzemedaljer

* Roning, letvægtsfireren: Eskild Ebbesen, Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Jørgensen

- Den danske letvægtsfirer - Guldfireren - førte OL-finalen fra start og hele vejen frem til de sidste par hundrede meter, hvor både Storbritannien (sølv) og Sydafrika (guld) kom op og lige akkurat nåede at presse sig forbi danskerne inden målstregen.

* Badminton: Joachim Fischer og Christinna Pedersen, mixeddouble

- Den danske mixeddouble rejste sig flot efter det knebne nederlag i semifinalen og slog indoneserne Ahmad og Natsir i to klare sæt 21-12 og 21-12 i kampen om bronzen.

* Sejlsport, 49'er: Allan Nørregaard og Peter Lang

- Den danske duo vandt bronze i Weymouth efter en spændende finalesejlads, hvor fem både havde chance for bronze. Danskerne fik en dårlig start, men danskerne kæmpede, tog en chance og triumferede til sidst.