Sådan får du bedst din baby eller dit barn til at sove

At være forældre er noget af det allervigtigste, man kan blive her i livet. Det er en af de største gaver, man kan få.

Derfor vil man selvfølgelig også gerne gøre det så godt som overhovedet muligt, og give sine små guldklumpe den bedste og tryggeste opvækst, de kunne forestille sig. Som forældre ønsker man nemlig bare, at sine børn har det godt, at de trives, og at de bliver et godt og anstændigt menneske.

Sørg for, at søvnen er tryg

For at barnet som udgangspunkt kan opnå dette, skal de have de rette vilkår for at udvikle sig. Og det er søvnen. Det er nemlig utrolig vigtigt, at børn får den rette mængde søvn, da det er her, barnet udskiller væksthormoner, bearbejder dagens oplevelser og immunforsvaret styrkes.

Problemet er bare, at små børn kan være ufattelig svære at få til at falde i søvn, fordi de bliver bange, når de lukker øjnene. Alt bliver mørkt, og de kan ikke længere se mor og far. Derfor er det vigtigt, at man gør søvnen tryg for barnet. Med slyngevugger vil dit barn føle, at den ligger trygt og dejligt, hvilket giver en beroligende effekt, som vil hjælpe dit barn med at falde i søvn.

Den gode overgang fra lille til stor

På et tidspunkt når dit barn dog også både en alder og en højde, hvor det ikke længere er passende at sove i en tremmeseng. Dette er også en utrolig vanskelig overgang, da dit barn nu skal flytte fra noget kendt og over i noget ukendt.

Pludselig er der ingen tryghed. Her er det vigtigt, at man som forældre sørger for at skabe en god overgang. Giv Jer tid til at fortælle Jeres barn, at det er fordi, han eller hun nu er blevet stor, og derfor skal have en stor seng. Det er noget, de elsker at få at vide. At de er store. Derudover er det vigtigt at sørge for, at der er plads til barnet på værelset.

Barnet er mere bevidst, men de higer stadig efter tryghed. Derfor skal der være plads til leg og udfoldelse. Dette kan lade sig gøre med juniorsenge med skuffer. På den måde vil dit barn stadig kunne sove trygt og godt, og samtidig have ekstra opbevaringsplads til alt det legetøj, der ikke lige er i brug, så der ikke er begrænsninger for leg og udvikling.