Selsø Slot hylder engelsk barokmusik med koncert

Torsdag 6. august kan man høre Kirsebergskvartetten og mezzosopran Ulla Munch

koncert Koncertsæsonen på Herregårdsmuseet Selsø Slot har også været påvirket af corona-pandemien, hvor koncerter blev flyttet til senere datoer. Derfor kan museet torsdag 6. august kl. 19.30 byde på en ekstrakoncert med Kirsebergskvartetten og mezzosopranen Ulla Munch.

De opfører et program, som hylderl den engelske barokmusik med vokalværker og triosonater af bl.a. Arne, Boyce, Pepusch og Händel.

Gennem musikken fortælles om de store politiske og sociale omvæltninger i Storbritannien gennem historien.

Musikalsk metropol

1600- og 1700-tallets England var præget af store forandringer. For eksempel blev Oliver Cromwells republik styret med puritansk strenghed, hvor folk måtte glæde sig over musik af mere intim karakter.

I løbet af 1700-tallet udviklede London sig til en metropol, der tiltrak musikere og komponister fra hele Europa. Helt nye sociale lag fik adgang til musik, ikke mindst gennem den italienske operas indtog i London. Men England frembragte også selv komponister af højt format.

Koncerten foregår i Selsøs baroksal fra 1734, og i pausen kan forfriskninger nydes på gårdspladsen eller ved levende lys i kælderkøkkenet.

Billetter på billetto.dk. Se mere på www.selsoe.dk. jesl