Lis i blåt ved havet

Lis Sørensen leverede en 12-talskoncert i Kalundborg-hallerne lørdag aften.

*

Vi har hørt historien før, også selvom Lis Sørensen gør en dyd ud af at fortælle, at hun ikke har fortalt den længe. Fortællingen om ferierne på Fanø, hvor familien Sørensen daffede afsted i farmands kampvogn; en NSU Prinz. Faderdyret bag rattet, moder ved siden af, Lis og storebror, sammen med to hunde, to kaniner og al bagagen på bagsædet. Og når far skulle trække vejret, foregik det gennem en cigar for hermetisk lukkede vinduer. Er der noget, mor kan blive syg af, unger, er det træk! betonede faderen. Så var der langt fra Brabrand og skråt ned over det sydlige Jylland ad små veje og ud til den befriende smukke ø i det åbne landskab med udsigt til bølgerne; ned til stranden med storebror i hånden, væk fra cigarrøg, træk, indeklemthed og begrænsninger.

Sekundet efter lægger Lis Sørensen stemmepragt og hjerteblod til det måske mest markante Sørensen-hit gennem alle tider: Havet er...!

Og vi er med med Lis og den tilbagelænende kvalitet på hvert et instrument i et tophold af musikere.

Som perler på en snor fik vi de største, og nogle af de bedste, fra fru Sørensen bagkatalog. 64 års intensitet fra en musisk snor på nærmest øverste hylde målt med danske øren.

Vi fik også enkelte nyheder, Isbjerg, en (forsigtig) provokation om de klimafornadringer, nogle har erkendt forlængst og som andre end ikke har ænset endnu.

Vi fik - igen igen - en fornemt gennemført koncert med en Lis i blåt ved havet og andre steder, hun retter blikket hen. Og vi trives i hendes selskab. Til evighed,