Tillykke til Reprisen: Danmarks måske hyggeligste biograf fylder 100 år

Den 6. august 1919 åbnede Reprise Teatret, der dengang hed Holte Biograf Teater. Denne sommer kan Reprisen derfor fejre sin 100-års fødselsdag, og det markeres med en perlerække af særarrangementer for både børn og voksne

100 år Der er noget særligt stemningsfuldt ved at træde ind i Reprisen i Holte, de ægte tæpper, lyskronene og de bordeaux røde vægge sender tankerne tilbage til en anden tid. Og Reprisen er da også en fin gammel dam, der nu fortjener at blive fejret. Holtes hyggelige biograf har nemlig været et kulturelt samlingssted i 100 år. Festlighederne skydes i gang med en fødselsdagsreception onsdag d. 21. august kl. 15:30, hvor der vil blive serveret kage og bobler og hvor der vil være gratis fremvisning af stumfilmen 'Ravneungerne' - den første film, der nogensinde blev vist i Reprisen. Filmen ledsages af levende klavermusik ved Lars Fjeldmose. Arrangementet er åbent for alle.

Senere samme aften vil det være muligt at indløse billet til forpremieren på det nye danske drama 'Ser du månen, Daniel' med besøg af hovedrolleindehaver Esben Smed.

Reprise Teatret er ejet af Rudersdal Kommune og har siden 1998 været under daglig ledelse af Mette Schramm. Biografen er fuldt opdateret til tidens tekniske niveau - bl.a. gennem renoveringer i 2002 og senest i 2017, hvor også interiøret i foyeren blev moderniseret med respekt for den klassiske Reprise-stil, så biografens nu 100 år gamle ånd er bevaret.

De øvrige fødselsdagsarrangementer indbefatter bl.a. 'Grease: sing-along', gratis sommerbio-visninger af 'Angry Birds 2 og 'Toy Story 4', stumfilmskoncert med Mazel Klezmerband og forpremiere på 'Downton Abbey' med engelsk Afternoon Tea. Desuden er der en gratis ekstra børnehavebio-visning af 'Bennys badekar' for kommunens institutioner, et spændende Golden Days-arrangement om Olsen Banden og en hyggelig familiekoncert med Casper Mikkelsens Dejlige Jazzband. Det skriver Rudersdal Kommune i en pressemeddelelse.

Læs mere om alle fødselsdagsarrangementerne på Reprisens hjemmeside reprisen.rudersdal.dk