Skorstensfejermester har taget to lærlinge

En håndværksmester i en virksomhed, der beskæftiger syv mand, som har to lærlinge. Det er ikke hverdagskost, for i mange år har der i udpræget grad manglet lærepladser.

Men skorstensfejermester Lars Emil Pedersen fra Bryggervangen i Vordingborg går imod strømmen. Han har en lærling, som er lige ved at være færdig, og så har han en anden, som begyndte for et halvt år siden.

- Jeg uddanner selv skorstensfejerne, for så kender de til, hvordan det foregår her. Det er en stor fordel, for når jeg tager dem ind, bliver de her, efter de er færdiguddannede, forklarer mester.

De to lærlinge er voksne mennesker, som har prøvet en del, før de gik ind i faget.

Brian Jørgensen, som bliver færdig om en måneds tid, er 35 år. Han er it-uddannet og havde et fast job på Næstved Sygehus.

- Men det blev jeg træt af, for jeg sad inde på kontoret, når solen skinnede. Nu er jeg i stedet uden for meget af tiden, og jobbet er meget varierende.

Den anden lærling Mike Nørfelt.

- Jeg har arbejdet som jord- og betonarbejder og stilladsarbejder, og jeg har taget to et halvt år af mureruddannelsen. Det er ikke nær så hårdt at være skorstensfejer, siger den 31-årige lærling.

Han fandt sin læreplads gennem en artikel i Sjællandske i august sidste år og kontaktede Lars Emil.