Unge demonstranter i morgenkulden: – Vi vil have Martin tilbage

En gruppe unge fra Lynge er ikke tilfredse med kommunens besparelser på klub-området

- “Hvor er pengene Allerød”, “Behold Martin” og “Nej tak til børnehave”, lød budskabene på skiltene, som der i øvrigt var mange flere af indenfor, som de unge desværre ikke kunne få fat i, fordi de var låst inde. Foto: Martin Stokkebro Moestrup

Budskabet var ikke til at tage fejl af, da omkring 40 unge tirsdag morgen, før de skulle i skole, var mødt op foran Klub Hobitten i Lynge for at demonstrere.

– Vi vil have Martin tilbage, lød det igen og igen fra de unge.

Med “Martin” referer de til en af de ansatte på Klub Hobitten, Martin Carlsson, som ifølge de unge stopper i klubben med udgangen af februar som en direkte konsekvens af Allerød Kommunes besparelser på klub-området.

– Martin er den, der spreder god energi.

– Martin laver lidt det hele.

– Martin er den bedste af dem alle sammen

– Uden Martin havde børnene bare siddet med deres telefon uden at gøre noget som helst.

– Det er bare nedtur.

Lovprisningerne af Martin Carlsson var mange og dybtfølte fra de unge. Gruppen af demonstranter bestod af elever fra Lynge Skole, primært fra 5. klasse, men også af få 6. klasser samt en enkelt fra 3. og en fra 7. klasse.

Alexander Kreuzfeldt Møller Jensen (nederst med sort hue) og Falke Højriis (lyseblå hue, holder skiltet) var initiativtagerne bag demonstrationen. Foto: Martin Stokkebro Moestrup

Besparelse på to millioner

Som følge af sidste års budgetforlig mellem samtlige af byrådets partier, eksklusiv Enhedslisten, skal fritidsklubberne i Allerød i år spare 1,3 millioner kroner. Et beløb som stiger til to millioner kroner fast årligt fra næste år og frem. Beløbet svarer til en besparelse på 12 procent af klubbernes økonomi.

Cirka 40 unge demonstranter var tirsdag mødt op før skoletid for at demonstrere mod besparelserne. Foto: Martin Stokkebro Moestrup

Udover afskedigelsen af Martin Carlsson er de unge også utilfredse med, at besparelserne også fører til færre kvadratmeter i klubben. De må nemlig afgive deres krearum til den lokale børnehave, hvilket de unge bestemt ikke var tilfredse med.

– Der er virkelig mange, der bruger det rum. Man kan lave alting der, og vi elsker det, lød det blandt andet fra en pigegruppe.

Tirsdagen var ikke tilfældigt valgt som demo-dag. For mens de unge demonstranter kæmpede mod besparelser og januar-kulde uden for, holdt medlemmerne af børne- og skoleudvalget i Allerød Kommune møde indenfor på Hobitten.

Inde fra varmen af kunne politikerne i hvert fald dårligt være i tvivl om, hvad klub-børnene ønsker sig allermest:

– Martin tilbaaa-aaage. Vi vil have Martin tilbaaa-aaage, lød det inden klokken nærmede sig otte, og demonstranterne sivede over på den anden side af vejen til Lynge Skole.