Profiler spiller finaler i Lillerødhallen

Foto: THOMAS OLSEN
FOTO:THOMAS OLSEN 210310
  BADMINTON GRAND PRIX FINALER I LILLERØD HALLEN
FOTO:THOMAS OLSEN 210310 BADMINTON GRAND PRIX FINALER I LILLERØD HALLEN ©THOMAS OLSEN – SJÆLLANDSKE MEDIER

Allerød: Hvis man vil se, hvad dansk badminton har at byde på i fremtiden, skal man lægge vejen forbi Lillerødhallen i dag og resten af weekenden, når Lillerød Badmintonklub for fjerde år i træk er vært op for de bedste ungdomsspilleres sæsonfinaler. Der er gratis adgang til at se topbadminton alle dage.

For at deltage i grand prix finalerne har spillerne kvalificeret sig gennem sæsonens resultater i de åbne turneringer. Det krav har 126 spillere fra landets førende klubber opfyldt. Lillerød Badminton er selv repræsenteret med fem spillere ved finalestævnet. I U 17 årgangen deltager Sara Lundgaard, Julie O. Jensen og Mikkel Enghøj og i U 19 årgangen Nicolai Worm Carlsen og Mikkel Mortensen.

Grand prix finale stævnet er aldersopdelt i årgangene U 13 med 29 deltagere, U 15 med 28, U 17 med 31 og U 19 med 38 deltagere. I alle årgange spilles der i puljer, hvor alle møder alle. Det betyder, at man skal igennem ikke færre end 228 kampe, før de sidste vindere er fundet sent søndag eftermiddag.

Fredag klokken 10.00 vil borgmester Jørgen Johansen på kommunens vegne byde velkommen til stævnet, hvorefter de indledende kampe går i gang. De forventes afsluttet lørdag ved 19-tiden, og herfra går de to bedste fra hver pulje videre til semifinalerne.

Når de indledende kampe er afsluttet, vil Badminton Danmark lørdag aften være vært ved en banket for spillere, ledere og officials. Her vil sæsonens bedste spiller i hver af de fire årgange blive præsenteret og fejret som fortjent. Allerød Musikskoles steelband vil stå for den musikalske del af underholdningen.

Søndag fra klokken 09.00 spilles der semifinaler. Hele 40 af slagsen skal man igennem, før man kan tage hul på de 20 finaler med forventet start klokken 13.00. Også her vil borgmester Jørgen Johansen være til stede og bistå med præmieoverrækkelserne sammen med Badminton Danmarks formand Rene Toft.

Finalestævnet er uden sammenligning Lillerød Badmintonklubs største arrangementsmæssige udfordring i sæsonen og så omfattende, at et stort antal af klubbens medlemmer fra de yngste til de ældste har måttet mobiliseres.

Spilleprogrammet kan ses på Badminton Danmarks hjemmeside www.badminton.dk.