Mindeord: Hun havde altid begge ben på jorden

Foto: Jens Berg Thomsen

Af Karsten Längerich, borgmester

Det gør mig trist at høre, at tidligere borgmester Eva Nejstgaard er gået bort.

Jeg boede ikke i Allerød Kommune i de små 15 år, hun var borgmester, fra 1994 til 2008. Men jeg har haft fornøjelsen at møde Eva flere gange i mine år som borgmester. Vi mødets ofte ved kulturelle begivenheder i blandt andet Skulpturparken, og Evas hjerte bankede for kulturen i Allerød.

Jeg havde besøg af hende og tidligere kommunaldirektør Peter Funder, der ønskede at høre, hvordan vi driver kommunen i dag. Det blev et par meget interessante timer, hvor Eva engageret fortalte om sin tid som borgmester, og hvor vi drog sammenligninger til i dag.

Eva var kendt som en borgmester, der var interesseret i Allerød-borgerne, deres liv og deres udfordringer. Eva var altid nem at komme i kontakt med og har hjulpet mange igennem årene.

Eva var uddannet sygeplejerske, og man kunne tydelig mærke hendes interesse for andre mennesker og hun havde altid begge ben på jorden. Før borgmestergerningen havde Eva blandt andet arbejdet på Engholm Plejecenter.

Eva var altid udadvendt og smilende, når hun gik i bymidten og fik en snak med hr. og fru Allerød. Eva kunne tale med alle mennesker, høj som lav, og Eva var meget entreprenant.

I de 15 år, hun var borgmester, skete der en stor udvikling i Allerød. Det gælder både i bymidten og hele erhvervsområdet, hvor rådhuset i dag ligger.

Afslutningsvis så går mine tanker til Evas mand igennem 58 år, Flemming, hendes børn, familie samt nære venner og bekendte.

Æret være Evas minde.