Tid til fordybelse: Naturen bliver til kunst på Billedskolens sommerkursus Børn har tilbragt en uge med kunst og natur på Billedskolens sommerkursus i Naturcenter Herstedhøje

Tid til fordybelse: Naturen bliver til kunst på Billedskolens sommerkursus
  Børn har tilbragt en uge med kunst og natur på Billedskolens sommerkursus i Naturcenter Herstedhøje

ferietid Det emmer af liv og kreativitet i Naturcenter Herstedhøje.

I det store arbejdslokale hænger farverige og fantasifulde drømmefangere side om side med rådyrgevir. På væggene er der akvarelbilleder af salamandere og haletudser, og der er farverige billeder af dyr – lavet efter centrets udstoppede fugle og pattedyr.

På gårdspladsen er foden af et træ ved at blive udsmykket med grankogler, lagt i et sirligt mønster.

Om lidt går turen ud i Vestskoven, hvor børnene skal hente endnu flere flotte kogler til deres installation. Land Art.

Børn med fangstnet arbejder koncentreret ved vandhullet ved siden af centret. De er i gang med at finde det dyreliv, vandhullet gemmer. Smådyrene lånes for en stund i store baljer. Senere sættes de ud igen, men foreviges i tegning, akvarel og oliepastel på børnenes tegninger.

Billedskolens sommerkursus er i fuld gang.

"Vi har kørt vores sommerkurser i en del år, og de er altid uhyre populære", fortæller Marianne Jørgensen, lærer på Billedskolen. "Børnene kan godt lide at komme her, fordi vi kombinerer naturoplevelser med kreativitet og socialt samvær".

Naturcenter Herstedhøjes naturvejleder har blandt andet været med i forløbet og fortalt, hvad man kan opleve i Vestskoven lige omkring centret.

En travl tid

"Det er jo en travl tid, vi lever i. Børnene er omgivet af elektronik og sociale medier i det daglige. På sommerkurset får de tid til at fordybe sig, og der er ro på. Det har børnene brug for, og der er glade for det", fortæller Louise Holmgren. "På Billedskolens normale kurser resten af året, kan man også få mere tid til fordybelse – det er typisk tre timers tid. Det er også fint. Men her har børnene en hel uge og masser af tid".

Billedskolen holder to sommerkurser. AP besøgte det første kursus, og det var fuldt booket. Men der er stadig pladser på det næste kursus, der finder sted i uge 31.

"Forklaringen er ganske enkelt, at mange har været noget usikre på, om holdene overhovedet blev til noget – på grund af corona. Forældrene har heller ikke vidst, om de kunne tage ud at rejse eller hvad de ellers havde af planer. Men uge 31 er der pladser, hvis man har lyst!".

Man går ind på Billedskolens hjemmeside og tilmelder sig. Det er billedskolen.albertslund.dk