Se video da de får årets handicappris

Skovprojektet Naturcenter Herstedhøje fik mandag årets handicappris, fordi de gør en væsentlig forskel i dagligdagen

HÆDER Mandag kl. 10 fik skovhjælperne ved Naturcenter Herstedhøje sig en overraskelse. De fik uanmeldt besøg af Alice Hasselgreen og Bjarke Juul fra Handicaprådet samt formanden, kommunalbestyrelsesmedlem Jens Mikkelsen.

Det tog de ikke notits af, før det gik op for dem, at besøget havde noget med dem at gøre. De skulle nemlig have overrakt Albertslund Handicappris 2017.

Skovprojektet, som skovhjælperne er en vigtig del af, er den anden modtager nogensinde af "Albertslund Handicappris". Sidste år gik prisen til Pensionatet i Herstedøster.

Jens Mikkelsen sagde i sin tale til skovhjælperne:

"Formålet med Albertslund Handicappris er at anerkende en særlig indsats for borgere med handicap i Albertslund. En sådan særlig indsats gør I her på Naturcenter Herstedhøje."

"Skovprojektet rummer og møder medarbejderen præcis i det udgangspunkt, medarbejderen har behov for. Her bliver arbejdsopgaven skræddersyet til den enkelte medarbejder".

"Det betyder, at medarbejderen oplever at være kompetent og værdifuld for arbejdspladsen, og vokser med det personligt, opnår selvtillid og forhøjet livskvalitet".

"Kommunikationen med medarbejderne er altid anerkendende og respektfuld. Gennem arbejdet med dyr og skovbrug er der åbnet mulighed for en stor variation af arbejdsopgaver, der gør at dagligdagen kan tilrettelægges med passende udfordringer for den enkelte medarbejder, hvor den enkelte medarbejders kompetencer bliver brugt og ønsker i høj grad bliver opfyldt. Alt det er også med til at gøre en stor indsats, der betyder at skovens gæster føler sig godt taget imod. Det gælder både institutioner og private gæster, hvor medarbejderne også har en vigtig funktion, lige fra at byde velkommen til at stå for rundvisninger".

"Skovprojektet er befolket med ildsjæle, der gør en væsentlig forskel i dagligdagen og for vores by. Stor tak for indsatsen og tillykke med prisen."

Med Albertslund Handicappris følger en check på 5.000 kr. Og den vakte ret stor begejstring hos skovhjælperne!

Efter prisoverrækkelsen bød Naturcentret på en varm kop kaffe at lune sig på.