Hov, der er ingen kobling.
Fik jeg nu ladet bilen op?
Huskede jeg at trække stikket ud?
Jo, der er meget at tænke på, når man pludselig skal køre rundt i en elbil. Og det skal hjemmeplejen i Albertslund Kommune fremover, eller, for nogens vedkommende, en elcykel.
12 styk hvide Renault'er står linet op på Værkstedsgården, ved hjemmeplejens hovedkvarter, sammen med el-standere, der skal sørge for opladning af de strømdrevne biler.
Tirsdag fik medarbejderne et kursus, hvor de lige skulle læres op i hvordan man kører sådan en tingest.
Humøret var højt i det strålende solskin, mens ansatte på skift lige skulle prøve sig selv af med, at der er automatgear:
"Det er ligesom at køre radiobil", blev det bemærket.
"Dog er der bremse i den her!", kom det hurtigt.
Og ja, så skal bilen selvfølgelig være ladet ordentligt op med strøm – og så forventes den at kunne køre 100-150 kilometer. Og hvordan lader man så op?
Ledningen blev monteret og taget af igen – og ja, det sidste er nok det vigtigste.
"Glemmer man at tage den af, kan laderen blive ødelagt", formanede Renault-medarbejderen.
Bilerne har kostet 150.000 kroner stykket, og såvidt vides er Albertslund den første kommune i landet, hvor hjemmeplejen kører 100 procent på strøm.
"De gamle biler stod alligevel foran en udskiftnining", fortæller Anders Bych, chefkonsulent i Sundhed, Pleje & Omsorg i Albertslund Kommune, og tilføjer, at udskiftningen naturligvis også har et miljømæssigt sigte:
"Hjemmeplejens indkøb af elbiler understøtter klimaplanen hvor Albertslund Kommune ønsker at reducerer CO2-udledningen med 25 procent, samt Region Hovedstadens og Kommunekontaktrådet Hovedstadens klimastrategi. Et af klimastrategiens succeskriterier er, at 25 procent af den offentlige bilpark i 2015 er elbiler eller andre biltyper drevet af grøn energi. "