Forestil dig at du skal sørge for mad til 500 mennesker?
At du skal sørge for dommere til 600 håndboldkampe?
Eller at du skal lave kaffe til 2.000 gæster?
Det er virkeligheden for de mennesker, der hvert år sørger for, at det store udendørs håndboldstævne, Albertslund Cup, bliver afviklet på Albertslund Stadion.
"Det er et meget stort apparat, og der er vel omkring 200 frivillige i gang i de dage, stævnet løber," siger Dorthe Johansen fra bestyrelsen i AIF Håndbold.
Det var 36. gang stævnet blev afholdt, og der var i år deltagere fra Norge, Sverige og Danmark.
De udenlandske hold bor på skoler eller på en særlig teltplads ved Stadion, og her er der også hele tiden frivillige på plads, der sørger for, at alt går som det skal, og hjælper hvis der opstår problemer.
De fleste af de udenlandske hold vælger at købe deres måltider gennem AIF Håndbold og spise i en af de store haller. Morgenmaden og frokosten bliver tilberedt på Stadion, mens et par dygtige "mad-piger" laver den varme mad i køkkenet på Vridsløselille Skole og fragter den over på Stadion i store gryder eller fade.
Og vi taler altså om mad til 400-500 sultne håndboldspillere…
Ude ved banerne er der telte og vogne, hvor man kan købe kaffe, sandwich, slik, is med mere… Og igen er det frivillige, der står bag disken.
Ude ved banerne ligger også stævnekontoret, der blandt andet indsamler resultater og skriver dem op på den store tavle, som bliver studeret flittigt i løbet af stævnet. Ole og Leon sidder i speakervognen og guider holdene igennem deres kampe, og så er der også nogle stykker, som står for uddeling af medaljer.
Det er også en fast tradition, at samaritterne fra Dansk Røde Kors er på plads under hele stævnet, og de plejer at være beskæftiget med både små og lidt større ting.
"Udover de frivillige, som typisk er forældre, bedsteforældre og seniorspillere, får vi også en stor hjælp af personalet på Stadion, der blandt andet er i gang med at kridte baner op flere uger før stævnet. Og vi får også støtte af kulturforvaltningen," siger Dorthe Johansen, der i de senere år har oplevet, at det bliver sværere og sværere at få folk til at melde sig til de tjanser, der er nødvendige, for at stævnet kan køre.
"Jeg ved ikke, om det er, fordi folk har mere travlt, men det er blevet sværere at få de frivillige på banen. Og vi beder faktisk ikke om mere end 3-5 timer på en weekend. Men det rokker ikke ved, at dem, der er der, yder et kæmpe stykke arbejde, og vi kan ikke holde stævnet uden de frivillige," siger Dorthe Johansen. kat