Bioblitz dagen i år bliver fra fredag den 26. maj kl. 12, til lørdag den 27. maj kl. 12.
Bioblitz dagen afholdes af Naturgruppen i Albertslund i samarbejde med de lokale repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk forening, Grøn Hverdag, Natur og Ungdom samt en lang række frivillige natureksperter.
Indenfor 24 timer vil et større område i Kongsholmparken blive gennemsøgt, og hver plante, hver en svamp og hvert et dyr, der bliver fundet, bliver bestemt og registreret og inddateret i en naturdatabase.
Naturgruppen sender en invitation ud til skolerne og opfordrer dem til at komme og deltage og lige ledes opfordrer man alle interesseret til at komme til teltet i Kongsholmparken og deltage.
”Det er første år, vi laver bioblitz,” siger Biolog Lars Alexander Clark og opfodrer alle til at være med, om ikke alle 24 timer, så i nogle af dem.
”Vi laver flere guidede ture, hvor man sagtens kan være med uden at kende så meget til de enkelte arter. Blandt andet har vi lørdag den 27. maj en flagermustur, hvor vi først og fremmest skal høre om de 17 arter af flagermus, der findes i Danmark, om deres udseende og levevis. Og så skal vi sammen identificere flagermusene, ved hjælp af en flagermusdetektor”, siger Lars Alexander Clark.
”Kom og vær med på Bioblitzdagen og oplev naturens rigdom, vær med til at tage billeder og finde dyr og planter og få samtidig en oplevelse af den natur og de arter, der lever i Kongsholmparken. Biologer og andre eksperter vil kunne fortælle mere om naturen netop der og samtidig vil vi registrere så mange arter som muligt. Så benyt chancen for at få en naturoplevelse og tag dit kameraet med. Alle er velkomne. Gråspurve, Biller, skovsnegle, blomster, træer og sommerfugle. Alt skal med på listen. Medbring gerne et syltetøjsglas og et par plastikposer, din kikkert, en lup og en insektbog, fuglebog eller hvad du har derhjemme. Der skal tages masser af billeder – med eller uden blitz. Bioblitzen giver en fornemmelse af, hvordan det står til med artsrigdommen i det område vi undersøger”, slutter Lars Alexander Clark.
BioBlitz er en registrering af så mange arter som muligt inden for et 24 timer, i et afgrænset naturområde. Bioblitzen giver et øjebliksbillede af naturområdets tilstand i området. Navnet BioBlitz kommer af, at der er fokus på biodiversitet=biologisk mangfoldighed (bio), og fotodokumentation (blitz) af de fundne arter. BioBlitzen skal være med til at sætte fokus på vores værdifulde natur, så vi kan beskytte den.