Lilja tæt på sejr ved EM i Superkart

Albertslundkøreren Henrik Lilja er på 3. pladsen i kampen om EM-titlen i Superkart

Den 5. og 6. afdeling i kampen om CIK-FIA Europamesterskabet for 250 ccm Superkart blev en stor succes for Albertslundkøreren Henrik Lilja. De to afdelinger blev kørt på den 4,5 km lange Hollandske racerbane i Assen den første weekend i august.

I fredagens tidtagning var det Henrik Lilja der var hurtigste mand og satte poletiden 1'37,468 minut foran engelske Gavin Bennet. Gennemsnitsfarten for en omgang var på ikke mindre en 168 km/t.

Lørdag blev weekendens første afdeling kørt, og her var det hollandske Marcel Maasmann der tog sejren. Det gjorde han lige foran den hurtige dansker, Henrik Lilja der altså endte på andenpladsen foran engelske Lee Harpham.

I søndagens race var det endnu engang Marcel Maasmann der løb med sejren. Denne gang foran Lee Harpham, og med Henrik Lilja på en tredjeplads.

Alt i alt rigtig flotte resultater Henrik Lilja endnu engang kører hjem. Lilja placerer sig efter den weekend på en samlet 3,. plads i EM-mesterskabsstillingen. Danskeren har 75 point, og mangler 36 point op til andenpladsen som Lee Harpham besidder. Det er Marcel Maasmann der har lagt sig i front af stillingen med 117 point.

Henrik er støttet af Albertslund kommune via dennes elitetilskudsordning og næste gang Henrik skal i aktion bliver på Ring Djursland d. 15 september.

Der mangler endnu to afdelinger i kampen om Europamesterskabet. De bliver kørt på Le Mans i Frankrig den 28. til den 30. September og her skal Henrik helst øverst på podiet. Kom med ombord i Henrik Liljas superkart.

thor