Fantasien fik frit spil på biblioteket

Over 800 børn og voksne slog vejen forbi biblioteket for at slippe fantasien løs

Fantasien fik frit spil på biblioteket

Der var trængsel på biblioteket, da der blev inviteret til “Slip fantasien fri”. Privatfoto

”Det er som om hele biblioteket er indhyllet i glæde og glimmer!”, lyder det fra børnebibliotekar Helle Boulund Flintholm, der sammen med kollegaerne i børnebiblioteket har brugt det sidste år på at planlægge den store fantasidag.

Lørdag blev den afviklet på biblioteket ”Slip fantasien løs” var overskriften.

”Vi ville rigtigt gerne invitere byens familier til en oplevelse ud over det sædvanlige på biblioteket, så vi er vildt glade for, at så mange har valgt at bruge deres lørdag sammen med os”, siger Helle Boulund Flintholm.

Og der var vitterligt børn alle vegne: Der blev lavet tryllestave og bogstaveligt talt strøet glitterstøv i hele biblioteket. Der blev lyttet intenst til forfatterne Cecilie Eken og Mads Brynnum og fulgt nøje med i illustrator Mads Herman Johansens fantasifulde tegnestreger, der indviede den store Monstervæg, hvor alle, der havde lyst, kunne tegne deres egne monstre. Og så sørgede de besøgende ansigtsmalere for, at trylle børnenes ansigter om til fantasifulde væsner og dyr.

Museumschef Mads Thernøe fra Kroppedal Museum sørgede for et lokalt islæt og trak glade lyttere til med sin fortælling om fup og fakta om vikingerne. Det samme gjorde Besøgsgården Toftegaarden, der med få øjeblikkes varsel kom forbi med et par meget populære kaninunger, da den uglefamilie, der ellers skulle have deltaget, var blevet syg.

Slip fantasien løs-dagen blev til bl.a. takket være et tilskud fra Statens Kunstfond. Målet var 150 besøgende på dagen. Så at mere end 800 børn og voksne deltog må siges at være tegn på, at dagen var en succes ud over alle forventninger. Om der bliver flere dage som disse fremover, må tiden vise, men forhåbentlig betyder lørdagens succes, at der kommer flere arrangementer af samme skuffe på biblioteket fremover.

Monstervæggen, hvor alle der havde lyst, kunne tegne deres egne monstre. Privatfoto
Der blev lavet tryllestave og bogstaveligt talt strøet glitterstøv i hele biblioteket. Privatfoto