12 års fængsel for forsøg på at indsmugle våben og kokain

En 30-årig mand fra Albertslund er idømt 12 års fængsel for at have forsøgt at indsmugle mere end 8 kg kokain og fem pistoler

12 års fængsel for forsøg på at indsmugle våben og kokain

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Glostrop fået idømt en 30-årig mand fra Albertslund 12 års ubetinget fængsel, idet han blev fundet skyldig i at være bagmanden bag to konkrete forsøg på indsmugling af i alt fem halvautomatiske pistoler, tilhørende ammunition og mere end 8 kg kokain fra Holland via Tyskland til Danmark.

Det oplyser NSK i en pressemeddelelse.

Indsmuglingsforsøgene skete i bil over to gange i henholdsvis august og december 2021. Begge forsøg blev dog forhindret, da tysk politi stoppede bilerne og afdækkede lasten, inden de nåede frem til Danmark. Førerne af de to biler er i den forbindelse idømt hver fem års fængsel i Tyskland, hvor de afsoner deres domme.

Tysk politi rettede i december 2021 henvendelse til dansk politi, og det lykkedes efterforskere fra NSK at klarlægge, at der var en sammenhæng mellem de to indsmuglingsforsøg.

I juli 2022 anholdt NSK den nu dømte bagmand samt en 44-årig mand, begge mistænkt for at have deltaget i indsmuglingsforsøgene. I oktober 2022 blev den 44-årige mand idømt otte års fængsel for at have kørt en følgebil ved begge indsmuglingsforsøg.

Den 30-årige bagmand blev samtidig dømt for i forening med en 22-årig kvinde fra Brøndby at have organiseret salg af minimum 250 gram kokain via såkaldte hvide bude i en perioden fra december 2021 til juli 2022. Kvinden blev idømt to års ubetinget fængsel.

Den 30-årige blev ud over fængselsstraffen udvist af Danmark for bestandigt.

Anklagerfuldmægtig ved NSK, Laura Wiggers, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der afspejler, at det er en alvorlig forbrydelse, at forsøge at indsmugle både våben og narkotika. Dommen er et resultat af et solidt efterforskningsarbejde og et godt internationalt samarbejde, der har ført til, at vi har kunnet få identificeret og senere dømt flere personer i Danmark.”

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.