Vind i sejlene for erhvervsprisvinder

Vattenfall har skabt nyt liv og erhvervsaktivitet på Klintholm Havn, og det blev torsdag aften belønnet med erhvervsprisen.

Mads Krogh, Anne Mette Traberg og Morten Skouboe fra Vattenfall var meget beærede over at modtage erhvervsprisens hovedpris. Firmaet har fået stor succes med Kriegers Flak havvindmøllerne, som de står for fra servicehavnen på Klintholm Havn.

Foto: Kim Rasmussen

Det er den svenske energivirksomhed Vattenfall, der torsdag aften kunne løbe med sejren, da årets erhvervspris i Vordingborg kommune blev uddelt.

Vattenfall driver Skandinaviens største havvindmøllepark, Kriegers Flak i Østersøen, og den serviceres dagligt fra den store, nyanlagte servicestation på Klintholm Havn.

Borgmester Mikael Smed (S) overrakte Erhvervsprisen 2022 til Vattenfalls danske direktør, Anne Mette Traberg, ved den store erhvervsprisuddeling torsdag aften i Den Bøhmiske Hal på den tidligere sukkerfabrik i Stege.

– Vattenfall er meget fokuseret på at integrere sig i lokalområdet både hvad angår leverandører, medarbejdere og naboer. De har været med til at skabe liv og erhvervsaktivitet i et område, hvor disse aktiviteter ellers havde været dalende, lød det fra borgmesteren på vegne af dommerkomitéen.

Fakta

Erhvervsprisen i Vordingborg kommune uddeles hvert år til en virksomhed, der har gjort en forskel. I 2021 modtog Insatech Erhvervsprisen.

Prisen uddeles af Vordingborg Erhvervsforening, Vordingborg Kommune, Møns Bank, Lollands Bank og Business Vordingborg.

Dommerkomiteen havde nomineret Viking Malt, Øernes Revision og Vattenfall.

– Vattenfall er en central spiller i den grønne omstilling. Det er glædeligt, at de er med til at indfri vores ambition om at være Østdanmarks kraftcenter for grøn energi, sagde borgmesteren, da han overrakte erhvervsprisen.

– Hos Vattenfall er vi enormt glade og stolte over at modtage denne pris. Havvind handler om en fossilfri fremtid og energisikkerhed, men i høj grad også om godt naboskab og arbejdspladser lokalt. Vi gør os umage for at falde godt til i området, og det er dejligt, at vores indsats ser ud til at virke, siger Anne Mette Traberg, landechef for Vattenfall i Danmark, og fortsætter:

– Vi er blevet rigtig godt modtaget i lokalområdet, både af Vordingborg Kommune og erhvervsforeningen, men også af den lokale borgerforening i Klintholm. Det vil jeg gerne sige en stor tak for.

Rekorddeltagelse

Der var 150 deltagere i prisuddelingen, der fandt sted i den Bøhmiske Hal i den tidligere sukkerfabrik i Stege.

Der var 150 tilmeldte til prisfesten på Sukkerfabrikken i Stege.

Gæstetalere ved den kombinerede nytårskur og erhvervsprisuddeling var Green Power Denmarks direktør Kristian Jensen, der talte om grøn omstilling og det store potentiale den giver for at skabe nye arbejdspladser.

Økonom og kommentator Lars Christiansen gav i sit indlæg de mange fremmødte et aktuelt indspark i debatten om krig, inflation og højere renter, der påvirker vores hverdag.

Willi Becke, formand for erhvervspriskomitéen, var glad for den store opbakning til årets prisfest.

Det rekordstore publikum kunne også høre årets nytårstale fra Vordingborg Erhvervsforenings formand Jacob Møller.

Øernes Revision var også nomineret til erhvervsprisen. De blev hyldet for deres store vækst. År 2022 blev et historisk godt år for firmaet.
Viking Malt var den tredje nominerede til erhvervsprisen.
Jacob Møller, formand for Vordingborg Erhvervsforening, gav en nytårstale inden prisfesten.
Kristian Jensen, tidligere folketingsmedlem og nu administrerende direktør for Green Power Denmark, gav et oplæg om den grønne omstilling.