Vil bygge lejligheder i Buko-bygningen


					

Togstation, ostefabrik, callcenter, erhvervscenter, jobcenter og nu måske også lejligheder.

Estate Invest er klar med fremtidsplanerne for det historiske bygningskompleks på Marienbergvej 128 til 132 i Vordingborg, som for mange lokale stadig bedst er kendt som Buko-bygningen, opkaldt efter ostefabrikken, der havde hjemme i Vordingborg fra 1947 til 2000.

Senest har bygningen været kendt som Havnefrontens Erhvervscenter, hvor blandt andet jobcentret, Vordingborg Erhverv og Væksthus Sjælland har haft lokaler, men aktuelt er kun en lille del af bygningen lejet ud.

Det skal der dog ændres på nu. Den nye ejer af bygningen, Estate Invest, har ansøgt kommunen om lov til at indrette op til 38 nye lejligheder i en del af bygningen.

– Vi vil bevare erhvervslokalerne i den bagerst del og indrette lejligheder ud mod Marienbergvej, forklarer Peter Nielsen, direktør for Estate Invest.

Han mener, det er oplagt at indrette lejligheder i forhold til placeringen lige ved Kulturarkaden og havnefronten til den ene side og indkøbsmuligheder til den anden.

De skiftende ejere har gennem tiden udvidet med adskillige bagbygninger og mellemgange, men her overvejer de nye ejere at reducerer i bygningsmassen.

– Vi vil rive lidt mellembygninger ned for at få et bedre lysindfald og skabe lidt gårdmiljø. Det er nok omkring 600-700 kvadratmeter, vi vil rive ned, forklarer Peter Nielsen og tilføjer, at nedrivningen også skal hjælpe med at adskille de kommende lejligheder fra de bagvedliggende erhvervslokaler.

Den foreløbige plan er at indrette den gamle stationsbygning og tilstødende lokaler til omkring 38 lejligheder på mellem 60 og 110 kvadratmeter.

I alt er der lagt op til med ombygningen, at der skal være 3544 kvadratmeter til lejligheder og 2020 kvadratmeter til erhverv.

– Det er en meget speciel bygning, og derfor bliver det også vidt forskellige lejligheder, der vil appellere til forskellige publikummer, forklarer direktøren fra Estate Invest, der samtidig lover, at man vil forsøge at bevare det historiske særpræg.

– Især den gamle stationsbygning ud mod Marienbergvej forsøger vi at bevare så meget som muligt. Hele facadeudtrykket er også vigtigt at bevare, men vi vil gerne skabe lidt miljø omkring bygningen. Den står meget kold og hård i øjeblikket, forklarer Peter Nielsen.

Før planerne for Buko-bygningen kan føres ud i livet, skal der laves en ny lokalplan for bygningen, der i øjeblikket er udlagt udelukkende til erhvervsformål. På det seneste møde i Plan- og Teknikudvalget besluttede politikerne at sætte gang i arbejdet med en ny lokalplan.