Unge laver 3D kunst i bymidten

Frem til 31. august vil man kunne opleve elever fra billedkunstlinjen på Vordingborg Gymnasium & HF lave 3D Street Art kunstværker med den spanske kunstner Toni Ortiz flere steder i Vordingborg.

På Slotstorvet er det dette motiv, man vil kunne opleve. Illustration Vordingborg Kommune.

På Slotstorvet, på skaterbakken foran Campuscaféen på Stationsområdet samt på gavlen af ejendommen Algade 27, skal de unge være med til, at skabe liv og en mere levende og oplevelselsrig bymidte i Vordingborg.

Vordingborg er udpeget som testby og skal i 2022 afprøve nye værktøjer og metoder til byudvikling, som er anbefalet af Det Nationale Partnerskab for levende bymidter.

Partnerskabet er nedsat af regeringen i 2020, med det formål, at fremme livet i bymidterne.

– Det er endnu engang lykkedes at få en anerkendt og kreativ personlighed til Vordingborg Kommune – denne gang er det 3D Street Art kunstner Toni Ortiz fra Barcelona. Toni er en anerkendt Street Art kunstner, som har lavet store kunstværker i byer over hele verden, blandt andet i Paris, Amsterdam, Pisa, Qutar og Barcelona til stor glæde og underholdning for byernes borgere og turister. Vi glæder os meget til, at Toni skal medvirke til at udsmykke byen og give bymidten flere sjove oplevelser og attraktioner, særligt for børn og unge og for legende sjæle og kunstinteresserede, siger Anders J. Andersen, formand for Klima- og Teknikudvalget.

Workshoppen vil delvist blive afholdt i butikslokalet i Algade 22, hvor ejendommensejer har stillet lokale til rådighed. Her vil eleverne lære teknikker til at tegne og male 3D motiver, som de skal anvende i deres kunstforløb med Toni Ortiz, som i løbet af perioden vil producere de store 3D malerier tre steder i bymidten.

Arbejdsgruppen bag kunstprojektet i testby-forløbet består af: Formand for Byforum Allan Andersen, Kunsnerisk leder og Teaterdirektør for Cantabile2 Nullo Faccini, Rektor fra Vordingborg Gym & HF Jakob Stubgaard, City Manager Charlotte Stage og ejendomsbesidder Michael Eskildsen, som alle ser frem til, at opleve kunstworkshoppen og se de tre imponerende 3D malerier.

– Vordingborg er en uddannelsesby, hvor mange unge mennesker opholder sig i hverdagen og i fritiden. Derfor har et af fokusområderne i testby-forløbet været, at skabe flere attraktioner og mødesteder for netop de unge. Vi har ønske om, at skabe flere gode oplevelser og fysiske rammer, som kan give de unge mennesker lysten til, at opholde sig mere i bymidten og på den måde medvirke til at skabe mere liv i vores by, siger Rosa Philippine Schollain, afdelingsleder for Plan & Klima.

Fakta

Alle som har lyst, er velkommen til at kigge forbi og følge kunstneren og de unge under arbejdsprocessen. Man kan opleve arbejdet på Slotstorvet, skaterbakken på Stationsområdet og gavlen på Algade 27 frem til 31. august i dagtimerne.

Man kan læse mere om Toni Ortiz på http://www.estuditoniortiz.com/1/ og om selve testby-forløbet på https://www.vordingborg.dk/byforum-vordingborg