Tyveturné: Han opdagede to indbrud

Foto: Poul Poulsen

Ved du om din nabo er hjemme? Hendes dør står åben.

Den besked fik søndag morgen Teddy Pedersen fra Stensved ud ad døren i en fart. Og ganske rigtigt. Beboeren var ikke hjemme, og der havde været indbrud, skriver Sjællandske mandag.

– Jeg meldte det straks til politiet og ringede til hende, som bor der. Og så kiggede jeg mig omkring i nabolaget. Og derovre stod et vindue åbent, som ikke plejer at gøre det, og indenfor lå det hele hulter til bulter.

Teddy Pedersens to anmeldelser om indbrud på Åbakken i Stensved var søndag morgen to ud af en lang stribe, som blev modtaget på politistationen i Næstved.

– Der er nogen, som har været på indbrudsturne. Når man ser på kortet, ligger indbrudsstederne som perler på en snor, siger vagthavende ved ordenspolitiet.

Ud over Åbakken Stensved er der anmeldelser om indbrud på Vibevej, Vægtervej og Mosebakken i Stensved. Indbruddene er typisk foregået i tidsrummet mellem klokken 22 lørdag aften og 07 søndag morgen, og det får Teddy Pedersen fra Åbakken til at komme med et hjertesuk:

– Hvorfor køber folk ikke et automatisk tænd-og-sluk ur til 50 kroner ved Jem&Fix. Jeg har sådan et, og en kraftig udendørslampe med sensor i haven. Det skal nok holde tyvene væk, siger han.

Weekenden bød også på flere indbrud omkring Gernersvej i Bårse samt på Københavnsvej nær Vordingborg. Tyvene er gået efter smykker, kontanter og bærbare pc'er.