To nye erhvervspriser skal støtte underskoven

En særlig pris til mikrovirksomheder med få eller ingen ansatte og en særlig 'overraskelsespris'. De to priser skal uddeles til efteråret sammen med Erhvervsprisen 2015. Prisen gik sidste år til Vordingborg Køkkenet, der omsætnings- og regnskabsmæssigt har haft nogle forrygende år, skriver Sjællandske torsdag.

– Ved den seneste uddeling kunne vi se nogle virksomheder, som vi gerne ville fremhæve, men som ikke var i en kategori, hvor de kunne modtage den rigtige erhvervspris. Og derfor kommer der to ekstra priser, siger Asger Diness Andersen (V), som er formand for erhvervsudvalget, der står for de to nye priser.

De små er grundlag

Han forklarer om baggrunden, at der i Vordingborg Kommune er rigtig mange små virksomheder, som udgør et vigtigt grundlag for erhvervsudviklingen.

– Men når vi uddeler Erhvervsprisen kigger vi også på regnskabstal, for det skal ikke være en virksomhed, der er forsvundet igen efter nogle år. Mikroprisen kan derimod godt gå til en lille virksomhed, der har røde tal på bundlinjen, hvis den har en rigtig god ide, som vi gerne vil være med til at fremhæve, siger han.

Erhvervspriserne uddeles i samarbejde med Vordingborg Erhvervsforening, Møns Bank og Sparekassen Lolland. Prisen uddeles 19. november på Præstekilde Hotel ved Stege. Hovedprisen er på 50.000 kroner, prisen til en mikrovirksomhed på 10.000, mens der endnu ikke er sat beløb på overraskelsesprisen.

– Dommerkomiteen, som består af sponsorerne, afgør suverænt hvem, der skal have prisen.-

– Det kan være alt fra iværksættere til nogen, der står for et godt initiativ inden for erhvervslivet, siger Asger Diness Andersen.

php