Tillykke: Lun og eftertænksom ildsjæl fylder rundt

Tillykke: Lun og eftertænksom ildsjæl fylder rundt
-Når noget kan blive bedre eller anderledes, kan man enten vende ryggen til eller gøre noget aktivt for at forandre det. Jakob vender aldrig ryggen til en udfordring, lyder det fra Vordingborg Erhvervsforening om dagens fødselar. Foto: Vordingborg Erhvervsforening
-Når noget kan blive bedre eller anderledes, kan man enten vende ryggen til eller gøre noget aktivt for at forandre det. Jakob vender aldrig ryggen til en udfordring, lyder det fra Vordingborg Erhvervsforening om dagens fødselar. Foto: Vordingborg Erhvervsforening

»Stilstand er tilbagegang« er et af erhvervsmanden Jakob Helles mest anvendte principper. 1. juli fylder han 60 år og tager helt sikkert også fremover sit udgangspunkt i vækst og effektivisering.

Jakob Helles voksede op i Præstø i en aktiv familie, hvor begge forældre drev solide selvstændige virksomheder bygget op på flid og overblik. Sunde værdier, høj energi og ihærdighed er gået i arv og han har aldrig været bange for at tage fat der, hvor det gælder.

Efter endt skolegang gik turen til Den Kongelige Livgarde, hvor Jakob Helles blev garder og senere landsformand. Derefter startede arbejdet i både danske og internationale mærkevarevirksomheder, hvor han blandt andet har været koncerndirektør i COOP Norden, FDB, L'easy A/S, Merlin A/S og Hackman A/S.

Undervejs og efterfølgende har han bestredet en del bestyrelsesposter for CarlRas A/S, Dymak A/S, Fûrst Gmbh (Solingen), Hackman BV (Breda), Intergrup Ltd. (HongKong), Children Foundation (Hong Kong), G.A.Hansen, Præstø Privatskole, Vordingborg Erhverv med flere.

Uddannelsesmæssigt har han blandt andet studeret på Stirling University (Scotland), ved Pine & Gilmore (USA). Jakob Helles har således haft hele verden som sin studie- og arbejdsplads, da han værdsætter de kulturelle forskelle og stadig i dag har en stor international vennekreds.

I 2011 flyttede han tilbage til Præstø, hvor han har investeret i en række bevaringsværdige og fredede ejendomme, som han nænsomt og med stor respekt for arkitektur og historie, har renoveret. Disse huser boliglejemål samt erhverv så som restauranter, detailhandel, kontorer og så videre.

Han investerer desuden i start-ups, samt er rådgiver for andre virksomheder, der drager stor nytte af hans alsidige viden, høje IQ, kvalitetssans og empati.

Når noget kan blive bedre eller anderledes, kan man enten vende ryggen til eller gøre noget aktivt for at forandre det. Jakob vender aldrig ryggen til en udfordring, og han er gået aktivt ind i det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune som medlem af bestyrelsen for Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Erhverv.

Hans engagement og viden slår tydeligt igennem i forbindelse med, at han har sat sig i spidsen for arbejdet med erhvervsforeningens kommende masterplan for erhvervsudviklingen i Vordingborg Kommune frem til 2030.

Jakob Helles er derudover interesseret i politik og er gentagne gange blev opfordret til at stille op – både kommunalt og nationalt – men har valgt dette fra til fordel for en upartisk indsats i Meningsministeriet på P4, hvor man med jævne mellemrum kan høre ham udtrykke sine meninger og give gode råd vedrørende landets politiske emner.

Medarbejdere, kunder, leverandører, lejere og andet netværk kender ham som en eftertænksom, kommerciel og idealistisk ildsjæl, der med sit behagelige væsen søger at gøre en positiv forskel – særligt for provinsen, der efter hans udsagn har et stort uudnyttet potentiale.

Fritiden går med familie og venner, litteratur samt musik, og Jakob Helles har blandt andet været medarrangør for flere koncerter – særligt på det gamle Rådhus i Præstø, der også indgår i hans portefølje. Han er derudover formand for Initiativgruppen Møns Bank, der løbende etablerer nye kulturelle tiltag og forskønnelser på egnen.

Jakob Helles går ind for bæredygtighed og grøn omstilling på nær inden for ét område, nemlig biler, hvor han indtil videre har valgt dem, der giver ham størst køreglæde. Men omstillingsparat, som han er, kommer der sikkert også en el-bil til bilparken en dag.

Vordingborg Erhvervsforening

Rådhustorvet 4F

Vordingborg