Taxachauffør fik stukket en pistol i hånden

Foto: Jonathan Lilmoës
En ukendt mand afleverede lørdag morgen en salonpistol til en intetanende taxachauffør. Den var blevet benyttet ved tumult skråt overfor - ved Diskotek Prinsen. Arkivfoto
En ukendt mand afleverede lørdag morgen en salonpistol til en intetanende taxachauffør. Den var blevet benyttet ved tumult skråt overfor – ved Diskotek Prinsen. Arkivfoto

VORDINGBORG: Klokken 05.45 lørdag morgen afleverede en ukendt mand en pistol til en taxachauffør, der holdt på banegårdspladsen i Vordingborg.

Det kom formentlig en smule bag på chaufføren, der sørgede for at få videregivet skydevåbnet til en medarbejder på politistationen.

Pistolen, der er en såkaldt salonpistol af kaliber .22, har ifølge politiets oplysninger været benyttet ved noget – ikke overraskende – weekend-tumult omkring Diskotek Prinsen i Algade, som ordensmagten ikke har været inde over og derfor ikke kender omfanget af.

Vagtchef Søren Østervig fortæller, at den videre proces, som den lokale politistyrke kommer til at stå for, indebærer undersøgelser, hvor de skal forsøge at finde ud af, om våbnet er blevet affyret, og er det det, ryger det en tur til den tekniske afdeling i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, for så er sagen pludselig steget en grad eller to i intensitet.

Polititeknikerne har værktøjer, der kan påvise, om pistolen er registreret i deres databaser i forbindelse med tidligere benyttelse, og er den heller ikke det, vil den blive destrueret.

Under alle omstændigheder – affyret eller ej – skal alle skydevåben omkring den tekniske afdeling for dette tjek.

Så nu venter der lokalpolitiet en omgang undersøgning af forskellig karakter, for et eller andet sted render en salonpistolejer nok rundt og enten savner sit våben – eller er bange for politiet.