Stort byfornyelsesprojekt nærmer sig sin afslutning

Bymidten har i mange år lidt under den lidet flatterende betegnelse »Det grå kryds« for sit grimme, nedslidte og grå udtryk.

Men den betegnelse er der ikke brug for længere. I gennem længere tid har kommunen sammen med lokalrådet arbejdet på at få skabt en pænere bymidte i Mern ved Vordingborg.

Sidste år kom der en hævet rød asfaltbelægning i krydset, som samtidig blev gjort smallere ved at rette Lilliendalsvej op.

Det gjorde plads til det nye torv mellem krydset og købmandens parkeringsplads, hvor der er lagt en ny stenbelægning og opsat bænke.

– Det har gjort, at området nu er blevet et sted, hvor man har lyst til at opholde sig. Jeg har set flere cyklister stoppe op, gå ind til købmanden og købe en sodavand eller en is, og så sætte sig her og nyde den. Der er også flere af byens ældre, der allerede har taget pladsen til sig, forklarer KP Nielsen.

Det er kommunen, der har anlagt og designet det nye torv baseret på ønsker fra lokalbefolkningen, og fra lokalrådets side er man meget glad for resultatet.

– Det har pyntet gevaldigt. Det er nogle flotte former. Det ser meget moderne ud, forklarer formand Pia Petersen.

Kommunen mangler endnu at få de sidste ting på plads ved det nye bytorv. Endnu er vejret for tørt til, at man har kunnet plante de nye blomster og træer til bedet, men de er på vej, lover kommunen.

Næste skridt er ny asfalt ned ad Lilliendalsvej, inden man rykker videre til sidste del af bymidte-fornyelsen, der er etableringen af et nyt bytorv på en tom grund ved siden af købmanden.