Springcenter flyttes for anden gang

Fritid: DGI Huset ønsker at koble det nye byggeri sammen med den nuværende hal.

De nedrevne koldhaller på pladsen ved DGI Huset skal erstattes af et nyt spring- og bevægelsescenter. Måske kommer der også et padelanlæg

Det var oprindeligt meningen i udviklingsplanen for DGI Huset Vordingborg, at det nye spring- og bevægelsescenter skulle bygges tæt ved DGI Husets hovedindgang og vandhuset. Men så ville DGI Husets ledelse hellere have, at springcentret skal ligge på grunden, hvor de nu nedrevne koldhaller ud mod Solbakkevej lå. Ved siden af skal der opføres et fremtidigt padelcenter ud for den eksisterende hal, som kaldes “Poten . Det er sådan set stadig planen, men nu vil man bare bytte om på de to anlæg, så padelbanerne ligger ud mod Solbakkevej, og springcentret kommer til at flugte med Poten.

– Så kan man koble springcentret sammen med Poten, siger kultur og fritidschef Ole Hampenberg og uddyber:

– Ved at lave en passage mellem de to bygninger kan man gå tørskoet fra hovedindgangen, ned langs Poten og hen til springcentret og så videre til et padelcenter.

Ukendt byggestart

Det var tilbage i januar at en enig kommunalbestyrelse sagde ja til at stille en kommunegaranti på knap 22 millioner kroner, så byggeriet af et ny spring- og bevægelsescenter kan gå i gang.

DGI Huset har ikke officielt meldt ud, hvornår man begynder byggeriet af det, der skal blive Sydsjælland og Lolland-Falsters største springcenter. Sjællandske har flere gange forsøgt at få en kommentar fra DGI Husets direktør, Hans Snestrup, men han er ikke vendt tilbage.

De nedrevne koldhaller på pladsen ved DGI Huset skal erstattes af et nyt spring- og bevægelsescenter. Måske kommer der også et padelanlæg. Foto: Lars Christensen