Nu skal omfattende udsmykning indvies

Kunsten skal være en del af dagligdagen på Kalvehave Skole. Derfor er skolen i 2022 blevet udsmykket af kunstnerduoen “Konto Studio” fra Møn.

Temaet er “Hasselskoven, den hellige kilde og galaksen“. Resultatet kan ses, når der er officiel indvielse fredag 10. februar fra klokken 11.45 til 12.30, hvor alle er velkomne.

– Vi har gennem året haft et tæt samarbejde med “Konto”, hvor elever og personale fra skolen har haft et induktivt samarbejde om udvikling af kunst i vores fællesarealer, fortæller skoleleder Henning Hellwing.

– Udsmykningen er en del af en længere plan om at tænke samtidskunst ind i Kalvehave Skole. Vi ønsker, at kunsten skal være en del af vores dagligdag, og at børnene gennem undervisningsforløb med kunstnergruppen bliver inddraget i processen. Kunst er ikke noget virkelighedsfjernt – noget vi går ud og oplever. Det er noget, vi trækker vejret i, og som bliver en del af vores hverdagsliv, fortsætter han.

– Eleverne har delt ud af deres liv og oplevelse af at gå i skole, fortæller Elisabeth Kiss, der sammen med Morten Bencke udgør duoen bag den nye udsmykning.

Måde at forstå verden på

Eleverne har deltaget i workshops i Kontos værksted på Møn. En del af dem har forskellige kommunikative udfordringer – her er kunsten en anderledes måde at udtrykke sig på.

– Som en del af vores skole arbejder vi med “æstetiske læreprocesser”, som kan være en god måde at lære og forstå verden på og samtidig udtrykke sig i konkrete produkter, forklarer Mette W. Olsen, lærer og er ansvarlig for projektet.

Udsmykningen, der fordeler sig over et gangareal, aulaen og gymnastiksal, består af en serie sted-specifikke farvesætninger, glaserede keramiske objekter, tekstile kompositioner og en bronzeafstøbning.

For Morten Bencke og Elisabeth Kiss fra Konto Studio, har mødet med eleverne været en positiv udfordring.

– Eleverne har delt ud af deres liv og oplevelse af at gå i skole. Vi har taget udgangspunkt i deres oplevelser samtidig med, at vi har forholdt os til den historiske kontekst for området omkring skolen, forklarer de.

Ved indvielsen deltager blandt andre Konto Studio, elever og medarbejdere fra Kalvehave Skole samt Brit Skovgaard (S), formand for for Kultur- og Fritidsudvalget. Adressen er Kirkevejen 3, Kalvehave.

Gennem et år har kunstnerduoen Morten Bencke og Elisabeth Kiss sammen med elever og lærere fra Kalvehave Skole arbejdet med udsmykningen. Fredag er der fernisering.